Stil

(P) Valoare construită cu discreție – Gerard Darel

scris pe 12 Iun 2012 de StyleReport.ro 7663 vizualizări
Stil - Gerard Darel

Cu ajutorul unor muze alese cu atenție, marca Gerard Darel s-a afirmat dincolo de perisabilitatea sezonieră a modei. Colierul care i-a aparținut Primei Doamne Jackie Kennedy sau puloverul purtat de Marilyn Monroe într-un film din 1960 au devenit piese iconice datorită unei viziuni a modei care se remarcă prin discreție și eleganță înainte de orice altceva.

1996, New York. Sotheby’s scoate la licitație câteva dintre bunurile și bijuteriile care au aparținut lui Jackie Kennedy, cea mai iubită „Primă Doamnă“ din istoria Americii. Casa de modă Gérard Darel licitează și cumpără un colier din perle negre purtat de soția președintelui în timpul unei întâlniri cu președintele Franței, Charles de Gaulle. Frumusețea bijuteriei este mai târziu transpusă într-o linie de coliere din sticlă care păstrează gingășia și atenția la detalii a originalului.

Marca Gerard Darel e reprezentată în București încă din 2010

Trei ani mai târziu, puloverul provocator purtat de Marilyn Monroe într-o scenă din filmul „Let’s make love“ devine o piesă iconică de îmbrăcăminte grație aceluiași producător francez. După ce achiziționează exemplarul în cadrul unei licitații organizate de Christie’s, Gerard Darel începe producția tricotului „Marilyn“, una dintre cele mai de succes lansări din istoria brandului.

Marca Gerard Darel a fost înființată de către soții Gerard și Daniele Darel în 1971. Afacerea de dimensiuni mici a ales încă de la început să se diferențieze de imaginea „fashion victims“ susținută de mărcile cu nume mai sonore. Buticul parizian a preferat în schimb să abordeze stilul ca pe o reinterpretare subtilă a pieselor devenite deja clasice.

Gerard Darel a cumpărat la licitație colierul din perle negre care i-a aparținut lui Jackie Kennedy și l-a reprodus într-o serie de bijuterii 

Filosofia hainelor Gerard Darel s-a construit firesc plecând de la ideea femeii care trebuie să treacă rapid de la un rol la altul în fiecare zi. Colecțiile producătorului nu epatează ci dimpotrivă, încearcă să-și ajute purtătoarea să fie cât mai elegantă, dar și discretă în același timp, indiferent că se află la serviciu sau că face o plimbare în parc alături de familie. Geanta botezată „24h“, potrivită pentru a fi purtată pe parcursul unei zile întregi e unul dintre cele mai bune exemple pentru abordarea colecțiilor „Made in France“.

A doua muză Gerard Darel este Marilyn Monroe. Puloverul purtat de diva americană în filmul „Let’s make love“ a devenit un icon vestimentar datorită preluării designului de către casa de modă

Deloc întâmplător Gerard Darel a devenit ținuta „de timp liber“ a vedetelor de la Hollywood. Chiar și în domeniul promovării, compania franceză și-a ales ca reprezentante oficiale artiste mai puțin vizate de ochiul critic al presei de scandal. În timp ce Nastasia Kinski, Brook Shields, Charlotte Gainsbourg sau Robin Wright au apărut în materialele de promovare ale mărcii, actrițe precum Angelina Jolie, Halle Berry sau Eva Longoria s-au lăsat cucerite în mod  natural de stilul foarte simplu și extrem de elegant al casei franceze. Iar asta este una dintre cheile succesului Gerard Darel.

MasterCard StyleMap


Programul MasterCard Elite oferă deţinătorilor de carduri Gold, Platinum, World, World Elite™ și Corporate MasterCard® experienţe memorabile de fiecare dată când apelează la serviciile comercianţilor parteneri. Lista acestora este variată, incluzând magazine de lux – îmbrăcăminte, bijuterii, parfumuri sau mobilier, saloane de înfrumuseţare, restaurante şi ciocolaterii cu tradiţie.  La cumpărăturile efectuate cu unul dintre aceste carduri MasterCard (Gold, Platinum, World, World Elite™ sau Corporate®), clienții beneficiază de reduceri de până la 30%, de consiliere, bonusuri, sau cadouri din partea casei, negociate în cadrul unei rețele exclusiviste de parteneri.

Lista completă a locațiilor partenere o găsiți aici.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului