Ceasuri

Tissot T-Touch Expert Solar II – Ceasul inteligent cu energie solară

scris pe 30 Mar 2017 de Dragoș Aliciu 5340 vizualizări
Tissot-T-Touch-Solar-II-Watch-1

Tissot duce povestea T-Touch un pas mai departe când prezintă, în acest an, a doua versiunea a modelului capabil să își încarce bateria cu energie solară.

Conceptul „T-Touch” a fost lansat inițial de Tissot în 1999 și poate fi considerat un prim pas spre ceea ce astăzi toată lumea identifică cu conceptul „smart watch”. Pentru prima oată în istoria ceasurilor elvețiene, un produs oferea un ecran tactil prin intermediul căruia utilizatorul poate accesa rapid numeroase funcții, inclusiv funcții care folosesc temporar indicatoarele care, în mod normal, indică ora și minutele.

T-Touch Expert Solar este, așa cum se poate anticipa din nume, o variantă evoluată care folosește energia solară captată cu ajutorul celulelor fotovoltaice care acoperă cadranul. Noile versiuni din acest an sunt găzduite de carcase cu diametrul de 45 mm din titan. Noutatea o reprezintă designul ușor redesenat și gama de culori care primește acum nuanțe „puternice” de verde și albastru. În plus, deasupra carcaselor din titan, Tissot montează acum un bezel din ceramică cu markeri vizibili pe întuneric.

Pe lista proprietăților utile pentru utilizarea zilnică se găsesc 20 de funcții, de la afișarea orei pentru mai multe zone și cronograf, până la calendar perpetuu și două alarme. Protecția cadranului este asigurată de un cristal safir de înaltă rezistență iar etanșeitatea este garantată până la o adâncime de 100 de metri. Încărcarea bateriei se face continuu prin intermediul celulelor poziționate pe cadran și există un indicator al nivelului de încărcare. Marele avantaj față de restul ceasurilor „inteligente” îl reprezintă autonomia teoretic nelimitată.

 

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului