Ceasuri

Tissot România 1918 – 2018 – Ceasul Marii Uniri

scris pe 01 Noi 2018 de Alina Marin 4306 vizualizări
tissot romania the watch 1

Tissot lansează primul ceas „Swiss Made” în ediție limitată dedicat României. Modelul special „România 1918 – 2018” sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire și va fi produs în 1918 piese care poartă o misiune caritabilă.

Împlinirea unui secol de când toate provinciile românești s-au unit pentru a forma o singură țară devine momentul ideal pentru ca Tissot să realizeze primul ceas dedicat României. Legătura puternică dintre Tissot și România datează din vremurile Marii Uniri deoarece marca elvețiană, fondată în 1853, este prezentă în Europa de est încă de la începutul secolului XX.

Modelul special „ROMÂNIA 1918 – 2018” face o declarație clară despre valorile și tradițiile românești care reprezintă principala sursă de inspirație pentru detaliile unice ale ceasului.

Alegerea carcasei elegante a fost o decizie firească deoarece fiecare dintre cele 1918 ceasuri devine un obiect de colecție, potrivit pentru orice ocazie. Simbolul principal al ediției, care se observă ca fundal pentru indicatorul secundelor, reinterpretează dansul național românesc – Hora. Urmând viziunea creativă a atelierului de tâmplărie artizanală Șezi, motivul horei a fost transpus într-un cerc perfect care simbolizează 9 persoane dansând ținându-se de mână, fiecare persoană reprezentând una dintre cele 9 regiuni ale României. Cele trei culori ale drapelului românesc – albastru, galben și roșu – sunt elegant poziționate în partea de jos a secundarului.

Povestea românească continuă pe conturul fațetat al cadranului pentru ore și minute care amintește de Coloana Infinitului, sculptură reprezentativă a lui Constantin Brâncuși. Indicatoarele albastre sunt create pentru a reproduce emblematicul Albastru de Voroneț, culoare specială denumită după picturile exterioare ale mănăstirii medieval Voroneț. Pe marginea cadranului exterior, triunghiurile albastre sunt o trimitere către motive tradiționale din sculpturile și broderiile românești. Cureaua din piele de culoare albastru închis, cusută cu ață albastră, este de asemenea o trimitere spre albastrul de pe drapel.

Capacul transparent al carcasei este personalizat cu silueta unei stele care reprezintă forma exactă a cetății de la Alba-Iulia privite de sus, locul unde Unirea provinciilor românești a fost semnată pe 1 decembrie 1918, marcând începutului unei noi ere pentru România.

Pe lângă numele ediției speciale și precizarea ca ediție limitată, capacul carcasei subliniază exclusivitatea ceasului, deoarece acest proiectul unicat, dedicat României, va fi disponibil doar într-o serie limitată de 1918 piese.

Urmând nivelul impresionant de personalizare, ediția limitată oferă de asemenea un standard ridicat de calitate „Swiss Made”, menit să garanteze fiabilitate, precizie și o imagine impecabilă chiar și în cazul unei utilizări îndelungate și intense. Carcasa este realizată din oțel de înaltă calitate și este etanșă până la o presiune de 10 bari, ceea ce înseamnă că ceasul poate fi purtat și în timp ce se înoată. Geamul de cristal safir este rezistent la zgârieturi, la fel și capacul transparent al carcasei realizat tot din cristal safir. În interior se află un mecanism mecanic elvețian automatic, de înaltă precizie, cu o rezervă de funcționare de 38 de ore.

Ambalajul special al ceasului include și o medalie din lemn, manufacturată de artizanii de la Șezi – atelierul care a imaginat simbolul reprezentând dansul horei de pe cadran. Fiecare ceas și fiecare medalie sprijină „Free Miorița: Lumină pentru România”, o asociație a cărei misiune este să aducă electricitate în cele mai izolate case din România. Ca inițiator și distribuitor al Ediției limitate „TISSOT ROMÂNIA 1918 – 2018”, Albini Prassa va dona către Free Mioriția o parte din profitul realizat la fiecare ceas vândut , urmând să suplimenteze donația și pentru fiecare medalie de lemn primită înapoi de la clienți.

„Moștenirea culturală bogată a României dar și noul peisaj artistic înfloritor ne-au inspirat peste așteptări, atât pe noi cât și pe întreaga echipă Tissot. Nu doar că suntem mândri să lansăm o asemenea ediție limitată dedicată țării noastre, dar suntem extrem de impresionați de eleganța și de versatilitatea ceasului. Personal, îi sunt recunoscător lui Tissot pentru că a acceptat și a sprijinit realizarea acestui proiect,” a declarat Ion Schiau, fondatorul Albini Prassa.

 

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului