Ceasuri

Tissot la Sinaia – Cursa pentru Eleganță Auto

scris pe 02 Iul 2018 de Alina Marin 2575 vizualizări
5_F87A0120

Tissot, prin importatorul Albini Prassa, a continuat seria aparițiilor la Concursul de eleganță de la Sinaia, cel mai important eveniment dedicat mașinilor clasice din România.

Urmând parteneriatul început în 2015, Tissot a venit să premieze, încă o dată, excelența în domeniul automobilelor de colecție. Ca în fiecare an, evenimentul a atras un public entuziast și numeros, chiar dacă, aproape toată ziua, vremea nu fost una prietenoasă.

Nivelul concursului, înscris deja în calendarul FIVA – forul de referință pentru mașinile de epocă – a confirmat încă o dată importanța în contextul european. Dintre participanți, Tissot a ales să scoată în evidență și să premieze acele povești care se disting, în primul rând, prin nivelul pasiunii de care concurenții dau dovadă. Dan Macovei, unul dintre câștigători, și-a petrecut 12 ani în procesul de restaurare al propriului Volkswagen Karmann Ghia din 1969 pe care l-a readus la imaginea și nivelul de funcționare din momentul producției.

Un alt pasionat înscris în concurs, Nicu Bucalet, a ales să își concentreze talentul pentru a readuce la viață unul dintre puținele exemplare Ghia 450 SS produse vreodată. Prezența la evenimentul de la Sinaia reprezintă o exclusivitate pentru România dar și pentru evenimentele de profil din Europa.

Câștigătorul marelui titlu „Best In Show” a revenit unui model deosebit Mercedes-Benz 540K Cabriolet A Sidelfingen din 1937, o raritate restaurantă la nivelul celor mai importante concursuri de eleganță din lume.

La finalul unei noi ediții, Sinaia se poate lăuda că a strâns pe domeniul Castelului Peleș peste 20.000 de pasionați. Pe lista „bijuteriilor” înscrise în concurs s-au regăsit modele dintr-o gamă variată, de la automobile produse în Germania, acum 100 de ani, până la creații autohtone de peste 50 de ani vechime.

 

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului