Ceasuri

Tissot Heritage 1948 Chronograph – O poveste Swiss Made de colecție

scris pe 28 Feb 2017 de Bogdan Ștefănescu 4567 vizualizări
Baselworld-2017-Tissot-Heritage-1948-Chronograph-3

Salonul ceasurilor de la Baselworld, ediția 2017, este locul unde Tissot alege să readucă în atenția publicului unul dintre cele mai frumoase cronografe lansate vreodată.

Heritage 1948 Chronograph este o reeditare a unui model istoric și impresionează prin fidelitatea cu care Tissot a ținut să păstreze aproape toate detaliile vremurilor în care era lansată varianta originală. Carcasa din oțel are diametrul de 39,5 mm, o dimensiune care astăzi poate fi încadrată drept „discretă” și ascunde un mecanism automatic ETA cu funcția cronograf. Fidel sursei de inspirație, Tissot preferă să protejeze cadranul cu un geam de plastic, contrat soluției moderne din cristal safir. În plus, modelul este disponibil cu o curea din piele sau cu o brățară metalică împletită de tip „milanese”.

Designul cadranului face o trimitere clară spre vremurile trecute ale orogeriei, de la culoarea arginitie aleasă ca fundal și până la caracterul roman aplicat în dreptul orei 12. Indecșii pentru restul orelor sunt scoși în evidență cu ajutorul unor puncte aplicate iar între orele 4 și 5 își găsește locul fereastra de dată. Pentru a păstra aerul de eleganță, designerii au preferat să nu mai deseneze și scala tahimetrului pe cadran. Rezultatul final urmează a fi adresat unui public pretențios și după părerea noastră este genul de Tissot care se poate acomoda și pe încheietura cunoscătorilor care, în mod normal, apelează la mărci mai sus poziționate.

 

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului