Stil

Tissot, cronometrul oficial al pasiunii pentru sport

scris pe 25 Feb 2016 de Bogdan Ștefănescu 5093 vizualizări
PUVnifVHvkaoK0XrzLFX0Q

Legătura dintre Tissot și lumea sportului poate fi datată încă din anul 1900. În același timp în care Tissot câștiga marele Grand Prix al orologeriei la Paris, în oraș avea loc a doua ediție a Jocurilor Olimpice.

Pe 1 iulie 1853, Charles-Felicien Tissot, producător de carcase din aur, punea bazele producătorului de ceasuri cu același nume, la Jura, alături de fiul său, ceasornicarul Charles-Emile Tissot. La începuturi, noua companie avea să aducă la un loc o rețea de artizani independenți, fiecare specializat în manufacturarea anumitor piese de ceas. Tissot urma să asambleze și să vândă produsele complete. Atenția, urmând preocupările acelor vremuri, se concentra asupra ceasurilor de buzunar, a ceasurilor în formă de pandante destinate publicului feminin și a ceasurilor complicate, orientate în special pieței americane. În 1858, fiul Charles Emile Tissot a decis să plece în Rusia unde a găsit o noua categorie de clienți, interesați, în primul rând, de ceasurile de buzunar.

Deja în 1900, Tissot ajunsese la un nivel impresionant de precizie și finisare, calități care au adus casei titlul de Grand Prix de la Paris, în același an în care în capitala Franței era găzduită a doua ediție a Jocurilor Olimpice. Parcă ca un semn al colaborărilor care au urmat în istoria Tissot, implicarea mărcii numără în prezent implicarea din poziția de cronometru oficial în NBA, FIBA, CBA, MotoGP încă din 2001, FIM World Superbike, AFL, RBS 6 Nations Rugby și în campionatele mondiale de ciclism, scrimă și hochei pe gheață. A fi prezent în lumea sportului presupune expunere dar și o responsabilitate față de precizia pe care o oferi într-un domeniu în care victoriile se dispută și la diferențe de miimi de secundă.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului