Stil

Tendințe ale modei feminine în sezonul primăvară-vară 2012

scris pe 06 Ian 2012 de Dragoș Aliciu 12318 vizualizări
stil - tendinte primavara 2012

Sezonul primăvară-vară 2012 pare unul nehotărât. Rochiile anilor ’20 defilează alături de imprimeuri futuriste, nuanțele neon sunt completate de sclipiri metalice. Am identificat patru tendințe generale ale vestimentațiilor de început de an. Ne ajută mărci precum Salvatore Ferragamo, Ralph Lauren sau Dolce & Gabbana.

Imprimeuri

Nu se poate spune că imprimeurile au fost vreodată complet ieșite în afara tendințelor. Și totuși, sezonul primăvară-vară din 2012 se folosește de ele mai mult ca oricând. Pasiunea pentru flori a designerilor este evidentă, dar nu singulară. Colorate în nuanțe aprinse apar păsări, imagini modificate digital și forme geometrice futuriste, combinate cu influențe art deco sau tribale. Sezonul este unul „zgomotos“și aglomerat, fiecare designer având în colecție măcar un model imprimat într-un fel sau altul.

Dolce & Gabbana

Salvatore Ferragamo, D&G, Alexander Wang, Etro, Oscar de la Renta

Accente peplum

Peplum este un tip de fustă sau rochie care accentuează linia taliei cu ajutorul unui volan prins în continuarea jachetei. Moda provine din stilul anilor ’40 și privită mai atent, poate fi urmărită până în perioada victoriană. I se dă din nou atenție, așa cum s-a mai întâmplat și în anii trecuți, în cadrul unui curent general care subliniază feminitatea.

Alexander McQueen, Lela Rose, Jason Wu, Alexander McQueen

Stilul anilor ‘20

Așa cum anii ’50 au fost folosiți stilistic în urma succesului serialului Mad Men, producția americană Boardwalk Empire pare să trimită moda lui 2012 și mai în urmă, imediat după terminarea Primului Război Mondial. Unele publicații specializate îi spun „stilul Gatsby“, altele trimit la un personaj feminin din aceeași carte – Daisy Buchanan – numind modelele îmbrăcate în aerul începutului de secol „fetele Buchanan“. Cert este că pe podiumurile din Milano, Paris și New York se simte influența curentului Art Deco. Simple sau cu franjuri, coborâte până în dreptul genunchilor sau lungi până la podea, rochiile „20’s“ se repetă în multe dintre colecțiile de primăvară.

Ralph Lauren, Roberto Cavalli, Oscar de la Renta, Ralph Lauren, Adam

Contraste (culori pastelate mate – nuanțe neon metalice)

Primul sezon de modă din 2012 este și unul al contrastelor. Pe de o parte, mărci precum Louis Vuitton, Prada sau Chanel mizează pe frumusețea ștearsă a culorilor pastelate. Pe de alta, creatori și critici de modă identifică aproape în aceeași măsură vestimentații în culori țipătoare, cu reflexii metalice și nuanțe neon. Nu se poartă deodată, dar coexistă într-un sezon în care tendințele oarecum contradictorii nu se limitează doar la culoare.

Chanel, Louis Vuitton, Ralph Lauren

Dolce & Gabanna, Ralph Lauren, Roberto Cavalli

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului