Ceasuri

Sibiu Rally România 2018 – O poveste despre mașini clasice, Tissot și cele mai frumoase drumuri din Transilvania

scris pe 20 Aug 2018 de Alina Marin 3254 vizualizări
Tissot Sibiu Rally _deschidere

Noua ediție a Sibiu Rally a reunit la Sibiu 50 automobile de colecție pe un traseu care a totalizat 500 de kilometri în trei zile de poveste.

Deja din 2016, Sibiu Rally s-a reorientat spre mașinile de epocă și în scurt timp a reușit să se înscrie ca etapă în prestigiosul calendar FIVA – Federația Internațională a Vehiculelor Istorice. Punctul central, Piața mare din Sibiu, a devenit pe toată perioada evenimentului loc de pelerinaj pentru toți pasionații de automobile de colecție. De aici, în fiecare zi, echipajele au pornit să cutreiere împrejurimile într-o cursă de regularitate pe care și participanții veniți din alte țări o descriu drept una dintre cele mai frumoase pe care au condus vreodată.

La final, câștigătorii absoluți au venit la volanului unui Volkswagen 1302S din 1972, model cunoscut mai mult după porecla de „broscuță”. Pe lista premianților au fost incluse și apariții mai puțin obișnuite precum mașina cu cea mai mică cilindree, un Fiat 850 din 1967 al cărui motor este de numai 843 cmc. De asemenea, cel mai vechi pilot a purtat cu mândrie vârsta de 74 de ani, iar cea mai veche mașină din concurs – un Ford A – fusese fabricată în 1929. Apogeul probelor a fost, ca și în edițiile anterioare, urcarea pe Transfăgărășan până la Bâlea lac, la o altitudine de 2043 de metri.

Parteneriatul deja tradițional cu Tissot, reprezentat de importatorul Albini Prassa, a continuat mai amplu și mai vizibil. Pe lângă semnalizările din Piața Mare, participanții au primit, la start, o șapcă cu logo-ul ceasurilor produse în orașul elvețian Le Locle din 1853. Premiile acordate de Tissot au ajuns la toți câștigătorii ajunși pe podium, cu mențiuni speciale pentru cel mai tânăr pilot înscris în competiție și pentru câștigătorul categoriei Dacia.

 

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului