Stil

SevenFriday – Orologerie contemporană

scris pe 11 Iun 2013 de Constantin Bacheș 7216 vizualizări
product1_view_thumb3-1024x546

Experimentul SevenFriday s-a lansat în urmă cu un an și se promovează mai ales în mediul on-line. Propune un afișaj „tehnologic” animat de un mecanism automatic japonez iar printre argumentele forte se află prețul de achiziție, cu mult mai mic față de ceasurile cu design asemănător.

După ce timp de secole ceasul a presupus cel puțin două indicatoare, pentru oră și minute, pe un cadran rotund, lucrurile au evoluat dramatic începând cu anii 2000. Motivul se găsește în „imaginația nebună” a unor ceasornicari independenți din înalta orologerie, precum Urwerk, Cristophe Claret sau MB&F. Impactul lor a dus la intrarea în normalitate a acelor cadrane pe care ora, minutele și secundele sunt afișate cu ajutorul unor discuri colorate, a unor „sateliți” care aparent plutesc liber sau a unor cilindri de diferite grosimi. Modelele neconvenționale au obișnuit audiența și cu prețuri de peste 100.000 euro.

SevenFriday pornește exact de la filosofia orologeriei de cel mai înalt nivel dar se poziționează la un nivel de preț incredibil luând în calcul designul și soluțiile tehnice. Marca este invenția elvețianului Daniel Niederer, un specialist cu peste 15 ani de experiență în lumea ceasurilor. În cazul propriei afaceri, lansate oficial în mai 2012, Daniel a preferat să adopte elemente fabricate în Japonia și să mențină în Zurich, cartierul general, doar chestiunile legate de marketing și comunicare. Deși orașul elvețian apare inscripționat pe cadran, SevenFriday nu intră în categoria „swiss made” iar compromisurile de calitate sunt mascate ingenios în spatele aspectului revoluționar.

Gama actuală include trei modele, P1, P2 și P3, care sunt, de fapt, variațiuni de culoare ale aceleiași scheme tehnice. Pe cadranul cu aer industrial regăsim patru discuri, câte unul pentru oră, minute, secunde și al doilea fus orar . Carcasa masivă pătrată are latura de 47 mm dar producătorul garantează o purtare comodă dată fiind prinderea curelei sub muchiile laterale. „Aerul” tehnic este accentuat de inscripționarea dimensiunilor și a specificațiilor pe capac. În interior se găsește un mecanism automatic Miyota, de proveniență japoneză, a cărui funcționare poate fi admirată tot timpul printr-o deschidere „decupată” în dreptul orei 7. Geamul tratat antireflex este mineral și prezentat ca unul foarte rezistent.

Comunicarea pare să fi fost cheia succesului declarat de SevenFriday până acum. Însuși fondatorul susține că ceasul său simbolizează un stil de viață frumos, exact acel stil de viață care îți dă sentimentul că în fiecare zi este vineri. Promovarea și comercializarea au început pe rețele de socializare și Instagram dar curând marca a debutat și în magazinele de specialitate. Mai multe detalii pe www.sevenfriday.com .

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului