Stil

Scurte sfaturi de stil: Jacheta matlasată

scris pe 18 Aug 2011 de Dragoș Aliciu 12074 vizualizări
jacheta matlasata

Toamna nu este exact cel mai flatant anotimp din punct de vedere vestimentar. Articolele de îmbrăcăminte care țin departe frigul și umezeala sunt adeseori incomode sau, ca în cazul fâșului, greu de încadrat în cadrul unei costumații elegante…

Aici intră în scenă articolele vestimentare matlasate, bune de folosit pentru vreme friguroasă și extrem de potrivite atât la amestecuri vestimentare relaxate sau chiar mai pretențioase. Jachetele sau vestele matlasate sunt articole care se îmbracă până târziu în toamnă și, în funcție de grosimea căptușelii, pot sta pe cuier chiar până mai târziu.

Sunt piese vestimentare practice, impermeabile, adesea dotate cu multe buzunare și, spre deosebire de paltoanele din stofă, considerabil mai ușoare. Deosebirea de o jachetă obișnuită este dată de modelul cusăturii, o matrice de pătrate poziționate unul lângă altul sau diferite alte jocuri ale firului. Vestele pot fi purtate pe deasupra unui pulover gros sau, conform ultimelor tendințe ale modei, chiar deasupra unui costum de stofă. E o combinație curajoasă, dar acceptată.

Firma care și-a construit prestigiul pe baza jachetelor matlasate este Moncler, un producător cu origini franceze, dar același tip de articol vestimentar se află în oferta tuturor producătorilor importanți de îmbrăcăminte. Englezii, mult mai obișnuiți cu ploaia propun Barbour, Burberry, Tautz și Lavenham, dar și italienii au în Urmăriți colecțiile pentru a vedea moduri de asortare.


1 comentariu

  • Albu Octavian pe 05 Mar 2012

    Imi puteti counica prin e-mail, locatia sau eventualul website de unde as putea achizitiona aceste modele.
    Am cautat si eu pe internet dar fara rezultat !!!

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului