Stil

Schimbarea la față a croitoriei – Suitsupply

scris pe 15 Noi 2012 de Dragoș Aliciu 12239 vizualizări
Stil - Suitsupply

Suitsupply, un brand de îmbrăcăminte cu origini olandeze, promite costume de aceeași calitate ca nume grele din moda europeană. Poate fi un costum de 600$ la fel de bine croit ca un Armani de 3.600 $?

Cu 35 de magazine deja deschise în Europa, Suit Supply a devenit brusc un succes peste Ocean în urma unui material publicat de Wall Street Journal. Doi experți în domeniu au fost rugați să aprecieze calitatea câtorva costume în orb, fără să cunoască numele mărcii producătoare. Au intrat în selecție Giorgio Armani, Hart Schaffner Marx, Suitsupply, J. Crew, H&M și Target, mărci pe care realizatorii testului le-au folosit pentru a găsi costumul perfect cu un preț între 500 și 700 de dolari. Ambii specialiști au echivalat calitatea materialelor și croielii pentru Armani și Suitsupply, în ciuda diferenței de preț de 3.000 $.

Suitsupply a debutat ca idee undeva la începutul anilor 2000. În perioada studenției, olandezul Fokke de Jong căuta metode de câștiga bani și vindea colegilor jachete personalizate cu literele frăției din care făceau parte. Pentru că afacerea funcționa, a decis să se extindă și să continue să se ocupe de comerțul cu îmbrăcăminte chiar și după terminarea facultății de drept.

Folosind lânuri de bună calitate provenite din Italia și adăugând o tentă modernă unor croieli clasice, Suitsupply a conturat o linie mult mai accesibilă ca preț. În magazinul on-line european, costul pentru un costum de doua piese începe de la 299 euro și poate ajunge până la 699 euro. Conform propriilor declarații, Fokke de Jong a reușit să scadă costurile de producție evitând zonele de cumpărături aglomerate din orașe pentru propriile magazine și realizând totul, de la design la producție sub cupola propriei firme. Producția are loc în țări precum China, Portugalia, Turcia sau Italia, iar promovarea se bazează în special pe Internet și clienți mulțumiți.

Pe lângă dimensiunile standard, compania poate aduce modificări costumului în propriile magazine, dar oferă și un serviciu de croitorie pe comandă (Blue Line Tailoring), cu un produs final gata în 4-6 săptămâni sau un serviciu bespoke care are o perioadă de așteptare între 7 și 8 săptămâni.

3 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului