Stil

Săptămâna modei de la Milano – viziunea monștrilor sacri despre sezonul cald al anului 2012

scris pe 28 Sep 2011 de Dragoș Aliciu 15478 vizualizări
stil - monstri sacri

Spectacolul de la Milano s-a încheiat după 60 de defilări ale celor mai cunoscuți designeri italieni. Punctele de atracție rămân inevitabil colecțiile „Alta moda“ ale mărcilor considerate de anvergură. Care este viziunea Prada, Gucci, Armani sau Emilio Pucci asupra anului viitor, puteți vedea în imaginile despre Milan Fashion Week 2011.

Prada

Viziunea mărcii Prada și, implicit, a designerului Miuccia Prada, a urmat tendința retro despre care am mai scris și care a cuprins moda din întreaga lume. Multe imprimeuri florale sau geometrice, fuste croite până deasupra genunchilor din materiale ușoare, alături de costume de baie vintage și pantofi stilizați la maximum conturează o imagine a eleganței perpetue, care nu ține cont de timp. Surprinzător, dar tematica retro în viziunea Prada împrumută din aerul rebel al muscle-car-urilor americane punctând pe alocuri fie silueta lor agresivă, fie flăcările care le decorază caroseria.

Gucci

Și Gucci privește în trecut, dar o face către perioade mai îndepărtate. Tema colecției primăvară-vară 2012 desenată în liniile anilor ’20 a fost inspirată de ideea „opulenței în perioada hedonismului“. Cel mai bine descrisă ca austeră și oarecum rigidă, linia Gucci pentru femei nu mizează pe feminintate ci dimpotrivă, se lasă influențată de aerul masculin. Albul și negrul predomină, doar câteva bluze largi de culoare verde reușind să spargă monotonia căutată de designerul Frida Giannini. Accesorii sau inserții de material auriu completează trimiterea la opulență, într-o colecție descrisă simplu.

Giorgio Armani

Despre Armani s-ar putea spune că a intrat în perioada sa albastră. Ca de obicei, temperat, designerul italian a făcut poate cel mai bine uz de talentul său de croitor, lansând o colecție de primăvară-vară sculpturală. Vagi note asiatice au însoțit sacourile, jachetele, dar și omniprezenții pantaloni deschiși spre bază. Cert este că indiferent de piesa de vestimentație nuanțele diferite de albastru au însoțit materialele lucioase într-una dintre cele mai spectaculoase colecții de la Milano.

Emilio Pucci

Fără a surprinde în alegerea temei, casa Emilio Pucci a mers pe ideea caleidoscopului de culori cu care și-a obișnuit publicul încă din primii ani de existență a firmei. Rochiile strânse pe corp sau, dimpotrivă, bufante, au urmat bunul exemplu al tradiției, amestecând jocuri de elemente geometrice și florale realizate fie din imprimare, fie din prelucrarea materialului. Superbele dantele albe au fost punctul de atracție ale unei colecții interesante prin jocul de serios și relaxat al hainelor.

Foto: Reuters

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului