Stil

Rena Lange: prêt-à-porter la standarde de haute couture

scris pe 24 Mai 2011 de Constantin Barbu 8895 vizualizări
rena

Rena Lange s-a impus încă din 1970 că o casă de modă pret-a-porter de lux. Printr-o vastă experienţă în croitorie, brand-ul Rena Lange a reuşit de-alungul timpului să aducă seriile prêt-à-porter la standarde de haute couture.

Iniţial, casa de modă creată de Martha Lange în 1916 s-a lansat ca un butic de lenjerie intimă, primul magazin de acest fel fiind deschis la Munchen.  Magazinul a fost distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, însă Peter Gunthert, nepotul Marthei, l-a redeschis în 1953, lansând simultan și o linie prêt-à-porter. În 1963, Peter îşi numeşte soţia, Renate Gunthert, designerul principal al casei de modă, iar compania îi poartă numele din 1990.

În sezonul de primăvară 2011, Rena Lange le propune femeilor să se joace. Odata cu lansarea acestei colecţii, casa de modă încearcă să își transforme piesele clasice prin culoare, decoraţii sau detalii deosebite în piese vestimentare pline de umor. Pe scurt, o reinventare, o reîmprospătare a vechii garderobe.

De fapt, casă de modă germană a pornit de la ideea că femeile iubesc să se joace ”de-a îmbrăcatul” în timp ce încearcă să-şi construiască o ţinută. Gândindu-se la aceeaşi femeie şi garderoba ei, designerul a creat diferite aspecte ale acesteia: stilul sport chic s-a transformat în cel marinăresc, prin accente de bej şi bleu, culorile sofisticate au devenit roz pal şi gri, iar stilul flamenco a dat o notă proaspătă senzualităţii. Tăieturile îndrăznețe şi materialele texturate au fost folosite şi în creaţiile inspirate de stilul Fridei Kahlo.

Panglicile şi detaliile inovatoare precum chiffon-ul sau jerseul sunt aplicate hainelor printr-un fel de colaj, fiecare piesă vestimentara fiind împodobită prin diverse tăieturi în defavoarea broderiilor sau aplicaţiilor. Culorile sunt puternice, de la verde aprins, portocaliu, albastru şi până la câteva aluzii de roşu, numai bune pentru o vară călduroasă la mare, însă la fel de sofisticate şi potrivite pentru oraş.

Ideea de a crea o uniformă de vară este punctul de pornire pentru colecţia estivală semnată Rena Lange. Sau, altfel spus, designerul casei de modă s-a gândit să aducă plaja la oraş şi oraşul pe plajă. Senzualitatea specifică femeilor latine este asociată cu eleganţa orăşelelor de la mare, precum celebrul Hamptons, în intenţia de a crea o colecţie de vară potrivită atât pentru mediul urban, cât şi pentru escapadele din afara oraşului.

Garderoba de vară creată de designerul casei de modă germane propune femeilor blazere care pot fi purtate atât în oraş, cât şi pe plajă, pantaloni scurţi cu talie înaltă, tunici, jachete scurte şi tricotaje pentru plajă, precum şi eşarfe cu imprimeuri exotice purtate peste clasicele dungi. Cât despre culori, tonurile măslinii calde vin în contrast cu albastrul limpede şi rozul bombon.  Detalii suplimentare și magazin online pe renalange.com.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului