Stil

(P) Relaxare în mijlocul orașului – Edenspa

scris pe 22 Aug 2011 de StyleReport.ro 8990 vizualizări
spa feat

Conceptul tratamentelor spa are nevoie de reprezentanți de calitate, iar Edenspa se delimitează ca unul dintre cei mai valoroși furnizori din domeniu. În seria articolelor MasterCard Elite trecem în revistă unul dintre locurile dedicate relaxării din București.

Se vorbește foarte mult despre „spa“. Termenul intră în numele saloanelor de înfrumusețare, de multe ori nejustificat, deși reunește o gamă largă de servicii și rigori la care majoritatea saloanelor nu au acces. Spa-ul veritabil este însă o formă de terapie și relaxare. Îmbină hidromasajul, sauna și nenumărate feluri de masaj, având o legătură cu segmentul de cosmetică, dar depășind cu mult aria de interes a acestuia.

Camera de relaxare

Inclusiv ambianța în care se desfășoară aceste terapii trebuie să fie una aparte. Iar centrul Bucureștiului nu oferă doar aglomerație și zgomot. În interiorul Grand Hotel Continental de pe Calea Victoriei funcționează un salon spa considerat printre cele mai bune din țară. Face parte din rețeaua Edenspa, un furnizor al cărui nume se regăsește în alte două locuri cu același profil, încă unul în București, iar al doilea aflat în Sibiu.

Edenspa din cadrul Grand Hotel Continental a fost amenajat pentru a relaxa. Nu este un decupaj doar în mijlocul unui oraș zgomotos, dar și în interiorul clădirii care îl găzduiește. Podeaua de marmură se pierde sub stinghii de lemn obișnuite mai degrabă cu papuci comozi decât cu pantofi de stradă. Lumina scade sensibil către o intensitate mai calmă, iar simplitatea orientală ia locul camerelor construite în stilul arhitectural european. Încăperile, fiecare cu un scop precis, se succed de-a lungul covoarelor moi. Sala de fitness, un spațiu cu benzi de alergat și aparate de forță, este urmată de un salon rezervat relaxării. Camera cu fotolii are scopul de a face trecerea de stare între oraș și spațiul de terapie. Un vestibul mare conduce către atracțiile terapeutice ale spa-ului. Jacuzzi-ul de dimensiuni mari în partea stângă și saloanele de masaj către dreapta sunt scufundate în două tipuri de lumină diferită. La mijloc, camera de saună este elementul nelipsit din orice spa care se respectă.

Sala de fitness

Odată ajuns în una din cele trei încăperi de masaj, urmează un moment dificil pentru client. Alegerea modului de relaxare a mușchilor se împarte între zeci de modalități de masaj. Specialiștii salonului sunt pregătiți pentru a oferi masaje de detensionare, reflexoterapie sau Tui Na, o modalitate de terapie care presupune perieri, fricțiuni, rulări, presări sau frământări ale recomandate pentru oboseală cronică sau tratamentul artritei. Lomi Lomi este un tip de masaj profund care elimină durerile de spate, în timp ce masajul oriental cu ierburi are și scop cosmetic. Maseurii indică avantajele fiecărei terapii la care se adaugă la fel de multe tratamente cosmetice denumite și ritualuri. Împachetările cu ciocolată, măștile corporale sau cele faciale pe bază de miere au efect revitalizant și revigorant pentru piele. La fel, tratamentele denumite „signatures“ presupun exfolieri și curățări cu ajutorul unor produse speciale, precum săpunul negru. Li se adaugă acupunctura, împachetările cu nămol sau masaje special concepute pentru cap, gât și picioare, operații care intră în zona tratamentelor de tip medical.

Camera de masaj

Modurile de a beneficia de toate aceste „răsfățuri“ oferite de Edenspa variază în funcție de nevoi. Există abonamente lunare sau ședințe de doar 30 de minute de masaj care să ușureze o zi încărcată la birou, pachete în doi sau un concept denumit „Spa party“, un mix de tratamente dedicate grupurilor.

Sauna

Programul MasterCard Elite oferă deţinătorilor de carduri MasterCard Premium şi Corporate experienţe memorabile de fiecare dată când apelează la serviciile comercianţilor parteneri. Lista acestora este variată, incluzând magazine de lux – îmbrăcăminte, bijuterii, parfumuri sau mobilier, saloane de înfrumuseţare, restaurante şi ciocolaterii cu tradiţie. La cumpărăturile efectuate cu un card MasterCard Premium (Gold, Platinum, World®, World Signia® sau Corporate®), clienţii beneficiază de reduceri de până la 25%, de consiliere, bonusuri sau cadouri din partea casei, negociate în cadrul unei reţele exclusiviste de parteneri.

Lista completă a locațiilor partenere o găsiți aici.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului