Stil

(P) Salina din mijlocul orașului – Orhideea health & spa

scris pe 03 Noi 2011 de StyleReport.ro 11203 vizualizări
Orhideea

Efectele benefice ale salinoterapiei sunt greu de egalat de orice alt medicament obținut artificial. După doar cinci ședințe, aerul sărat ușurează respirația, crește imunitatea și calmează iritațiile gâtului sau ale nasului. Iar vestea cea mai bună este că totul se întâmplă în interiorul orașului, în cadrul unui centru dedicat sănătății și bunăstării interioare.

Atunci când cauți relaxare, un drum de aproape două ore până la cea mai apropiată salină naturală de București nu este exact modul perfect de a începe deconectarea de la o viață și așa aglomerată. Orhideea health & spa oferă o soluție la fel de bună ca în cazul unei mine naturale de sare, o salină proiectată și construită chiar în mijlocul orașului!

Salinoterapia este un tratament în care tot ce trebuie să faci este să respiri. Pereții sunt acoperiți de bolovani mari de sare astfel încât aerul care îi ventilează în permanență devine un real medicament pentru oricine îl inspiră. Microparticulele ionizate de sare sunt benefice în primul rând celor care se confruntă cu probleme respiratorii sau afecțiuni ale pielii. Simplul contact cu aerul sărat duce la vindecarea în timp a unor afecțiuni precum virozele respiratorii sau a gripelor, calmează alergiile, sinuzitele și bronșitele. În cazul afecțiunilor cronice precum astmul, salinele au meritul de a duce la scăderea dozei de medicamente necesare tratării.

Cele 60 de minute petrecute în încăperea cu blocuri de sare într-o ședință sunt benefice chiar și persoanelor sănătoase. În apropierea primăverii și respectiv iernii, salinoterapia crește imunitatea, aerosolii sărați prevenind răcelile și alergiilor de sezon.

Cu cât numărul ședințelor crește, cu atât efectele pozitive sunt resimțite și de piele. Puține persoane știu că tratamentul din salină este recomandat pentru vindecarea acneeii sau a unor afecțiuni chiar mai grave (eczeme, dermatite, psoriazis etc.). Pielea și musculatura se află în centrul atenției și dacă optați pentru un masaj efectuat în interiorul „încăperii de sare“. Altfel, în timpul inhalării, adulții se pot bucura de cartea preferată, de muzică în surdină sau de un fresh natural din fructe, savurat pe unul dintre scaunele comode.

Recomandată copiilor, salinoterapia în cadrul Orhideea health & spa nu îi lasă pe cei mici să se plictisească nici un moment. Jocurile și activitățile educaționale organizate de un pedagog cu experiență îi încurajează să cânte și să se joace în timp ce inspiră aerul curat din încăpere. Efectele asupra sănătății sunt aceleași ca la adulți: creșterea imunității, vindecarea afecțiunilor respiratorii și prevenirea alergiilor și gripelor sezoniere. Un tratament fără durere!

Salinoterapia poate fi combinată și cu alte programe din Orhideea health & spa, în cadrul Orhideea Residence. Se potrivește perfect ca ședință de relaxare în urma unui antrenament fitness sau după înotul în piscină. Este bună și ca introducere, înaintea intrării în camerele de terapii, oferind în același timp momente de relaxare, dar și beneficii clare pentru sănătate.


0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului