Stil

Prima prezentare de modă holografică 3D – Stefan Eckert

scris pe 12 Iul 2011 de Dragoș Aliciu 13169 vizualizări
Untitled-1

Germanul Stefan Eckert este autorul primei prezentări de modă hi-tech din lume. În locul simplei „plimbări“ ale modelelor de-a lungul podiumului, designerul a fascinat lumea modei printr-un spectacol tridimensional în care fotomodelele dansează, sunt înconjurate de lumini futuriste sau se multiplică pe o scenă complet virtuală.

Rând pe rând, promisiunile lumii moderne au fost îndeplinite. Ecrane tactile, computere puternice de dimensiunea unor telefoane mobile, mașini cu propulsie electrică sau viteza de comunicare fantastică pe care o aduce Internetul, toate au devenit realitate și ne înconjoară astăzi. Stefan Eckert este un designer care a dus spectacolele de modă la un nou nivel.

Defilări holografice s-au mai făcut în lumea modei, dar cel mai adesea fotomodelele pășeau pe catwalk alături de proiecții. Viitorul întrevăzut de designerul german renunță complet la prezența ființelor umane pe podiumul de modă, preferând în schimb un spectacol complet tridimensional care beneficiază pe deplin de puterea grafică a computerelor. Show-ul este complex, plin de lumini și pudre colorate care plutesc în jurul modelelor. Este o un spectacol complet care depășește aria prezentărilor de modă, mergând până acolo încât s-ar putea spune că îmbrăcămintea ocupă un rol secundar în întreg spectacolul.

 

Defilarea 3D a fost parte a prezentării noii colecții Haute Couture Stefan Eckert, și a avut loc în Hamburg în luna martie a acestui an. Designerul a lucrat alături de o agenție reprezentată de regizorul Florian Sigl și artistul Tim Jockel, cel care a construit întreaga coreografie și scenariul din spatele fiecărui moment.

Conform propriului site de prezentare, Stefan și-a început cariera de croitor în orașul său natal, Nuremberg din Germania. De atunci încolo, viața sa profesională nu a mai mers decât în sus. A colaborat cu Alexander McQueen și tot în Londra a urmat studiile colegiului Saint Martins, una dintre instituțiile de prestigiu în lumea designului. Prima colecție a fost prezentată în galeriile Lafayette din Berlin și la scurt timp și-a îndeplinit visul de a-și deschide propriul magazin, un studio de creație inspirat de farmecul caselor de croitorie ale anilor ’50.

Viziunea lui Stefan despre modă este practic un studiu antropologic. Germanul consideră moda unul dintre „documentele“ care indică în mod clar evoluția umană dintr-o anume perioadă, care este influențat direct de mediul cultural și care influențează la rândul lui. Își declină filosofia prin piese de îmbrăcăminte simple ca și construcție, siluete clare care încearcă să definească „femeia“ în ansamblul de stări prin care trece.


0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului