Stil

Prima expediție reușită pe Everest, aniversată printr-o ediție limitată Rolex

scris pe 03 Oct 2011 de Dragoș Aliciu 11289 vizualizări
Stil - Rolex Hillary Tenzing

Au trecut 58 de ani de la prima cucerire documentată a vârfului Everest. Neo-zeelandezul Edmund Hillary și nepalezul Tenzing Norgay reușeau performanța în 1953, într-o zi de mai. Își cronometrau timpii cu ajutorul unuia dintre cele mai robuste ceasuri ale vremii, un Rolex Explorer pe care acum, fiii celor doi îl lansează într-o ediție limitată aniversară.

Fără a avea o legătură directă cu marca Rolex, ediția limitată de 88 de ceasuri este un omagiu pornit de Peter Hillary și Jamling Tenzing Norgay, la rândul lor exploratori cu experiență. Băieții celor doi temerari, acum bărbați trecuți de 40 de ani, sunt cei care au decis designul și prezentarea pachetului. Fiecare cutie este similară cu cele folosite de alpiniști în 1953, un pachet construit din lemn și ornamentat cu inserții din piele.


Primul sertar ascunde cele trei ceasuri, un Rolex Hillary Tenzing Edition Oyster Perpetual de 36mm diametru care rememorează prima ascensiune a expediției britanice, un ceas similar Explorer I de 39 mm pentru a celebra cele două generații de exploratori care au atins cel mai înalt vârf al planetei și, în final, un Rolex Explorer II folosit de Peter Hillary și Jamling Tenzing Norgay la propria ascensiune pe urmele părinților. Pe lângă ceasuri, cutia conține și o hartă a expediției precum și o serie de accesorii personalizate dedicate.

În plus, odată cu achiziționarea pachetului, cumpărătorii cu o oarecare condiție fizică pot să-i însoțească pe urmașii lui Hillary și Norgay într-o excursie până la tabăra de bază, la o altitudine de peste 5300m pe data de 12 mai 2012. Ceasurile sunt adresate colecționarilor și pasionaților modelelor Rolex. Prețul pachetului complet este de 28.800 de euro, dar numărul 88/88 a fost vândut deja în cadrul unei licitații cu peste 100.000 de euro.


5 comentarii

 • Torax pe 03 Oct 2011

  Sunt cel mai mare fan al articolelor despre ceasuri de pe acest site. As dori insa sa adaugati mai multe imagini cu ceasurile respective :) .

  Reply
  • Dragos Aliciu pe 04 Oct 2011

   Ne pare rău, dar acestea sunt toate imaginile oferite până acum de inițiatori. Mulțumim pentru apreciere și dacă mai apar imagini, vă vom ține la curent.

   Reply
 • Razvan pe 04 Oct 2011

  Va multumesc pentru articolele despre orologie si as vrea sa publicati cat mai multe cu putinta!

  Reply
 • CristianP pe 04 Oct 2011

  Buna ziua,

  Puteti verifica singuri pe site-ul http://www.hillarytenzingedition.com/
  Aveti detalii ale expeditiei initiale, cum arata pachetul si precomenzi.
  Enjoy!

  Reply
 • Andrei Popovici pe 04 Oct 2011

  Daca expeditia a fost reusita, ea este aniversata, nu comemorata, chiar daca eroii au murit, ei au murit ulterior evenimentului…

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului