Stil

Piesa vestimentară cu buton on/off – tunica. Tendințe pentru final de an.

scris pe 28 Noi 2011 de Dragoș Aliciu 7441 vizualizări
Stil - tunica

Tunica se află în garderoba umană, fără exagerare, de mii de ani. Apare și dispare aparent după propria inițiativă, îmbunătățindu-se sau revenind la origini în funcție de viziunea designerilor. În sezonul toamnă iarnă 2011-2012 în anumite colecții este prezentată ca o adevărată uniformă.

Tunica este o cămașă sau o bluză care se prelungește până deasupra genunchilor. Există din perioada romană, a fost purtată în Grecia Antică, Evul Mediu, începutul secolului al XVIII-lea. Apare ca port popular din Estul îndepărtat și până în Europa de Sud-Est și, de fapt, în orice alt loc în care se simt influențe latine sau elene. Definiția ei în moda recentă e totuși mai dificil de dat. Ne mulțumim a numi tunică orice piesă mai scurtă decât o fustă, mai lungă decât o simplă bluză și nu atât de vaporoasă precum un poncho. Pare complicat, dar nu vă faceți griji, o veți recunoaște ușor. Eventualele confuzii nu se datorează decât multiplelor interpretări de-a lungul timpului.

Diane von Furstenberg

Revine în 2011 într-o companie selectă, la îndemnul designerilor de top, creionând mai bine ca niciodată un aer sofisticat și totodată relaxat. Imaginea femeii care poartă o tunică e poate cea mai complexă de până acum și cu siguranță una atemporală. Piesa vestimentară nu e prezentată ca o extravaganță ci dimpotrivă, își folosește designul familiar în propriul avantaj.

Balenciaga

Alberta Ferretti

Pentru sezonul toamnă-iarnă 2011 se poartă alături de pantaloni largi din materiale ușoare sau în compania unor pantaloni strânși pe picior. Vine în combinații monocrome ca în cazul Michael Kors, abordează subtil jocuri geometrice și vagi trimiteri orientale ca în viziunea mărcilor Etro sau Oscar de la Renta. Este elegantă, chic, potrivită pentru o vestimentație de seară pentru Giorgio Armani sau surprinzătoare ca în cazul Balenciaga. Pregătiți-vă să o reîntâlniți în câțiva ani, sau chiar în sezonul primăvară-vară de anul viitor.

Pringle of Scotland

Peter Pilotto

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului