Stil

(P)Petit Bateau – marca preferată a amatorilor de confort

scris pe 01 Iun 2013 de StyleReport.ro 7594 vizualizări
PEBA_1208200_LOOKBOOK_ENFANT_2013_140X210.indd_N

“La început, doar cei care călătoreau mult știau marca. Petit Bateau are un stil foarte lejer, casual-chic nepretențios, care a prins mai greu in România. Este o marcă franceză de tradiție, cu peste un secol de istorie, pentru care lucrul care primează este confortul”, spune Maria Preotu, cea care a adus brandul în România.

Petit Bateau este o marcă emblematică pentru copii în Franța și este considerată “preferata amatorilor de confort de la 0 la 924 de luni”, după cum spune și sloganul companiei. Ei sunt cei care au inventat chilotul din bumbac pentru copii așa cum îl știm astăzi, în 1918, făcând tranziția de la o formă mai rigidă, confecționată din lână, spre materialul ușor și forma care permite libertate de mișcare pe care o știm. De altfel, compania se remarcă și în prezent prin materiale foarte fine, tăieturi impecabile, care nu se demodează și un accent deosebit pus pe confort. În ciuda liniilor clasice, inovația și creativitatea sunt principalele valori ale companiei, care a fost una dintre primele mărci care au utilizat publicitatea modernă, începând cu 1920.

“Marea majoritate a produselor Petit Bateau se adresează nou-născuților și bebelușilor, mai ales hainele de noapte și lenjeria din bumbac. Sunt cusute cu mare atenție la detalii, cu materiale din ce în ce mai bune, prin care pielea să respire. Confortul primează în fața designului. Materialele și culorile evoluează, iar dacă la început erau culori mai șterse, acum se merge spre culori mai intense, dar cu o croială clasică. Există și accesorii pentru copii și mame, cum ar fi “valisette maternité”, un set cu care mama merge la naștere și în care găsește tot ce are nevoie pentru primele zile ale copilului.

Petit Bateau oferă o linie pentru bebeluși, între 0-36 de luni, apoi există o linie pentru copii, de la 2 la 12 ani, în care există haine de zi, pijamale, lenjerie, prin care se diferențiază foarte mult de celelalte mărci, plus o gamă completă de accesorii. Un produs emblematic pentru Petit Bateau este “marinière”, o haină în dungi, care își schimbă culorile, dar rămâne clasică la fel de la un sezon la altul. În Franța este disponibilă și o linie de încălțăminte, dar din păcate încă nu este disponibilă și în România.

Există și o gamă pentru adulți, iar în prezent magazinul din România este concentrat mai ales pe lenjerie și haine care iau contact direct cu pielea, pentru un confort cât mai bun”, spune Maria Preotu despre marcă.

Fondată în 1893 la Troyes, în nord-estul Franței, compania a fost preluată în 1988 de către grupul Yves Rocher. În România, marca este prezentă pe piață de la finalul anului 2010, dar compania este una globală, reprezentată în peste 80 de țări, cu peste 5000 de magazine în întreaga lume. Anual, vânzările în lume totalizează 4 milioane de tricouri, 3 milioane de chiloței și 17 milioane de articole de lenjerie intimă Produsele Petit Bateau sunt fabricate în Franța, Maroc și Tunisia, iar compania se mândrește cu savoire-faire-ul și calitatea foarte bună.

[nggallery id=776]


Intrat în al 3-lea an de existență, programul MasterCard Elite oferă deţinătorilor de carduri Gold, Platinum, World, World Elite™ și Corporate MasterCard® experienţe memorabile de fiecare dată când apelează la serviciile comercianţilor parteneri. Gama vastă de domenii acoperite – Stil & Modă, Bijuterii & Accesorii, Restaurante & Gourmet, Frumusețe & Sănătate, Timp liber & Hobby, Design & Decorațiuni, Rent-a-Car, Florării , numărul de 101 branduri, cu un total de 200 de locații din toată țara, cât și ofertele atractive  care ajung la discounturi de până la 25% din valoarea produselor achiziționate  definesc MasterCard Elite ca fiind una dintre cele mai extinse colecții de beneficii din România. Lista completă a locațiilor partenere o găsiți aici.

1 comentariu

  • luc pe 03 Jun 2013

    Au o colectie foarte interesanta si de buna calitate intradevar insa nu trebuie uitat ca se adreseaza prin preturi (care pot fi justificate prin creatie si marca) unui segment de populatie cu venituri medii spre marii chiar si in Franta. Dupa parerea mea marele atu al colectiilor PB in raport cu chiciurile adresate celor mici de marea majoritate a fabricantilor este prezentarea copiilor ca adulti in miniatura :, ca niste mici oraseni :)

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului