Stil

Paul Smith și obsesia pentru stilul masculin

scris pe 29 Aug 2011 de Dragoș Aliciu 7678 vizualizări
paul smith women

În colecțiile sale feminine, Paul Smith are tendința clară de a alege influențe bărbătești. Amestecă sacouri, cămăși și parkauri fără a ține cont de tiparele clasice ale modei pentru femei. Cea mai bună descriere o dă el însuși „ca și cum te-ai fi îmbrăcat cu hainele prietenului tău“.

Înclinația lui Paul Smith de a vedea moda feminină prin ochelari bărbătești nu este o surpriză. O face în fiecare an și cu fiecare colecție, căutând „eternul feminin“ prin haine specific masculine. A nu se înțelege că designerul caută evitarea modei feminine cu orice preț. Dar o transformă astfel încât să se încadreze în tiparele sale despre eleganță: un mix între atitudinea britanică și eleganța dezordonată pariziană.

Colecția primăvară-vară 2011

Pantalonii atârnă mai largi decât dimensiunile purtătoarei, cămașa și cravata nu lipsesc din aproape nicio vestimentație, puloverele sunt evident supradimensionate, dar privit în ansamblu, stilul nu poate fi descris ca întrutotul neglijent. Trebuie apreciat ca un mod interesant de a face pe plac unei categorii „jucăușe“din publicul feminin o nișă oarecum rebelă pentru care aspectul „dandy“ nu face discriminări de sex.

Colecția toamnă-iarnă 2011


0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului