Stil

Pantofii de 1000 de mile – Wolverine

scris pe 20 Apr 2011 de Dragoș Aliciu 5272 vizualizări
wolverine

Așa cum mașinile vin cu garanții exprimate în kilometri, o companie americană fabrică încălțăminte sub promisiunea rezistenței după milioane de pași. Wolverine a pornit ca un brand al oamenilor simpli. A ajuns o referință.

23 de colecții alcătuiesc oferta unei companii care își trece în revistă mai mult de  125 de ani de la fondare în Rockford, Michigan. Krause pornea în 1833 o fabrică care își propusese să producă încălțăminte din piele de cea mai bună calitate, pusă în formă cu atenția specifică manufacturilor de elită.

Promisiunea inițială era extrem de simplă, dar foarte convingătoare. Fiecare dintre perechile de bocanci care părăseau compania trebuia să fie capabile de a rezista în bune condiții la cel puțin 1000 de mile, adică, după un calcul aproximativ, în jur de 2 milioane și jumătate de pași.

Principiul se păstrează și azi, iar designul inițial încă poate fi ghicit din colecția cu numele „ Wolverine 1000“. I se adaugă linii ceva mai elegante precum Bradford sau cizme înalte, inginerești, așa cum le numește producătorul, design-uri de încălțăminte sport „de epocă“ în cazul Gentry sau modele feminine construite după un standard care astăzi s-ar numi „vintage“.


0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului