Stil

(P) Lena Criveanu – Designul românesc reinterpretat

scris pe 27 Sep 2013 de StyleReport.ro 4954 vizualizări
Stil - Lena Criveanu

Costumele tradiționale românești sunt un exemplu de măiestrie și imaginație. Designerul Lena Criveanu pornește de la elementele folclorice și reinterpretează tradiția în ton cu tendințele moderne internaționale. Detaliile printate și pictate sunt deja un simbol al mărcii.

Costumul tradițional românesc fascinează și în prezent prin culori, identitate dar mai ales prin migala detaliilor realizate manual. Multitudinea de elemente care înnobilează țesăturile prețioase au darul să captiveze atenția și să comunice povestea zonei. Lena Criveanu preia de fiecare dată motive și tehnici din arta populară românească și le transpune într-un limbaj modern. Dată fiind abordarea unică, creațiile sale se poziționează la intersecția dintre modă și artele plastic.

Lena Criveanu s-a format inițial ca economist dar ulterior a decis să își urmeze vocația de designer urmând cursurile de modă din cadrul Universității de arte de la București. Încă de la prima colecție, prezentată în 2006, s-a putut distinge clar orientarea folclorică regăsită în numeroasele detalii pictate și imprimate. Doi ani mai târziu, marca s-a lansat pe plan inernațional în cadrul unei serii de evenimente la Paris și New York, reușind să intre în contact cu furnizori importanți de stofe și accesorii. Au urmat alte expoziții, colaborări și participări la târguri naționale și internaționale.

Din 2010, creațiile Lena Criveanu sunt reunite în primul magazin al casei deschis la București. Așezate ingenios, în spiritul prezentărilor de podium, simboluri și valori din cultura populară românească sunt reinterpretate într-un stil modern. Lena Criveanu folosește silueta unui fluture, conturul unei magnolii sau chiar chipul sculpturii Madame Pogany semnate de Brâncuși pentru a crea imaginea unui românism evoluat, transpus într-o formă 2.0.

“Nu pot salva România de ea însăși, dar o pot exprima. Nu mă sacrific rămânînd să creez pentru ea, ci doar îi potențez frumosul. Iar prin asta eu însămi devin mai bogată. Suntem chit.”


Vizualizaţi MasterCard Elite StyleMap pe o hartă mai mare

Intrat în al 3-lea an de existență, programul MasterCard Elite oferă deţinătorilor de carduri Gold, Platinum, World, World Elite™ și Corporate MasterCard® experienţe memorabile de fiecare dată când apelează la serviciile comercianţilor parteneri. Gama vastă de domenii acoperite – Stil & Modă, Bijuterii & Accesorii, Restaurante & Gourmet, Frumusețe & Sănătate, Timp liber & Hobby, Design & Decorațiuni, Rent-a-Car, Florării , numărul de 101 branduri, cu un total de 200 de locații din toată

țara, cât și ofertele atractive care ajung la discounturi de până la 25% din valoarea produselor achiziționate definesc MasterCard Elite ca fiind una dintre cele mai extinse colecții de beneficii din România. Lista completă a locațiilor partenere o găsiți aici.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului