Stil

Orologerie hidromecanică – HYT H1

scris pe 14 Ian 2012 de Dragoș Aliciu 17939 vizualizări
Stil - Ceasul cu lichid

Măsurarea timpului cu ajutorul apei are o vechime de aproape 3.600 de ani și a fost inventată de către babilonieni. Forma modernă a acestei tehnici se numește HYT H1, primul ceas care pentru a funcționa folosește un lichid luminescent și două pompe care îl deplasează în interiorul unui tub.

Baselworld 2012 va fi primul an în care HYT încearcă să explice lumii pasionate de ceasuri (sau nu) ce înseamnă orologerie hidro-mecanică. Luând în considerare dimensiunile carcasei de 48,8mm, generoase pentru un ceas de mână, dar nesemnificative pentru ceea ce erau cândva ceasurile cu apă, modelul H1 este o premieră absolută în domeniu.

Ca în multe alte cazuri, H1 afișează minutele pe un cadran absolut obișnuit, marcat de la 1 la 60 și poziționat în partea de sus a modelului. Pentru ore însă, purtătorul trebuie să urmărească tubul transparent de pe marginea bezelului. Un lichid vâscos de culoare galbenă va avansa cu câte o gradație o dată la 60 de minute, mișcat cu ajutorul a două pompe acționate mecanic. Pompa de apă plasată în stânga minutarului se achită de funcția de secundar periferic, iar partea dreaptă este ocupată de indicatorul rezervei de mers de 65 de ore.

HYT susține că dezvoltarea modelului a lăsat în urmă șapte patente diferite de invenție care așteaptă aprobarea. Fluidul de culoare galben-verzuie se numește fluoresceină și, conform specificațiilor producătorului, strălucește în întuneric.

Alte caracteristici ale modelului includ:

Mecanism: mecanic cu armare manuală 28.800 bph, punți ornamentate manual cu Cotes des Geneva

Funcții: ore retrograde fluide, minute, secunde;

Carcasa: diametru 48.8mm, 17.9mm grosime, construită din titan.

Preț: 45.000 dolari


4 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului