Ceasuri

Ora la 39.000 m altitudine – Zenith Stratos

scris pe 15 Oct 2012 de Constantin Bacheș 7301 vizualizări
Stil Zenith Stratos

Austriacul Felix Baumgartner a executat cu succes cel mai înalt salt în gol din istoria omenirii. Modelul Zenith Stratos i-a stat permanent la mână. Cum arată ceasul dedicat unui erou?

Ceasurile de aventură încorporează aproape fără excepție cele mai noi tehnologii din domeniul orologeriei și nu numai. În luna martie am asistat la recordul de adâncime atins de James Cameron și Rolexul său DeepSpea Challenge. Acum, urcăm în cer, mai sus decât a ajuns oricine altcineva, alături de Stratos, ceasul aventurier produs de Zenith.

Ceasul pe care Felix Baumgartner l-a purtat pe deasupra costumului special îi poartă numele și este o ediție dezvoltată să reziste la șocuri intense denumită El Primero Stratos Flyback Striking 10th. Carcasa din oțel cu diametrul de 45,5 mm ascunde un mecanism automatic El Primero manufacturat de Zenith și proiectat să funcționeze la o frecvență de 36.000 de vibrații pe oră, dublu față de standardul industriei orologere de 18.000 de vibrații pe oră. Plusul de viteză se traduce printr-un nivel crescut de fidelitate în redarea orei.

Sub geamul bombat din cristal-safir se poate vedea un cadran pe care marcajele cât și indicatoarele au fost tratate cu Super-LumiNova, o susbstanță care să îl ajute pe Baumgartner să poată citi ora chiar și în condiții scăzute de vizibilitate. Tot în ajutorul „zburătorului” a fost prevăzută și complicația „Flyback cronograph” care permite resetarea cronometrului și repornirea sa printr-o singură apăsare de buton. În mod normal,

resetarea cronografului necesită oprirea cronometrului în prealabil.

Felix Baumgartner este unul dintre ambasadorii Zenith din categoria „Legends”, alături de nume sonore precum exploratorii Roald Amundsen, descoperitorului Polului Nord și Sud, sau Jean-Louis Etienne, francezul care a traversat Polul Nord cu ajutorul unui balon.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului