Stil

Omega Seamaster Bullhead – O poveste de design din 1969

scris pe 18 Oct 2013 de Constantin Bacheș 6547 vizualizări
omega bullhead

Cronograful „Bullhead”, o invenție din 1969, a rămas în istorie prin designul atipic și este astăzi una dintre cele mai râvnite „piese” printre colecționari. În 2013, Omega prezintă reeditarea modelului într-o formă aproape identică cu originalul.

Moda ceasurilor „Bullhead” a început cu ideea lui Omega de a crea un cronograf cu formă asimetrică. Astfel, în mijlocul revoluției de design din anii 1960, familia Seamaster făcea loc unei referințe total diferite față de ceea ce se văzuse până atunci. „Blasfemia” se regăsea în modul de concepere a carcasei, în contradicție cu formele clasice, rotunde sau pătrate. Cronograful urma să rămână pentru totdeauna în istorie prin asemănarea cu un taur, mai ales că butoanele apar exact ca două coarne. Și de aici, supranumele „Bullhead” (cap de taur).

 

Ceasul a fost prezentat în 1969 și a rămas pentru câțiva ani în oferta Omega. Doar că, modelul a început să se bucure de un real succes abia două decenii mai târziu, când publicul a redevenit interesat de mecanismele mecanice. Caracterul aparte, dat de forma neobișnuită, dar și dimensiunea destul de mare a carcasei l-au transformat într-unul dintre cele mai „vânate” și cele mai scumpe ceasuri retro din segmentul cronografelor medii.

Omega a hotărât să reediteze modelul în 2013 și a păstrat aproape nealterat designul clasic. Noul Bullhead are un cadran redesenat discret, inclusiv la nivelul bezelului rotativ interior care se reglează cu ajutorul coroanei amplasate în dreptul orei șase. Carcasa, etanșă până la o adâncime de 150 m, a fost de asemenea mărită până la diametrul de 43 mm, față de 41 mm în configurația din 1969. Forma butoanelor a fost modificată din rotunde în dreptunghiulare, la fel ca la majoritatea modelelor actuale. În interior, se află un mecanism Omega Co-axial cu întoarcere automată capabil să ofere funcțiile: oră, minute, secunde, dată și cronograf. Seamaster Bullhead este disponibil în trei combinații de culori și va fi produs în ediție limitată de 669 exemplare.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului