Stil

Noua față a galoșilor de cauciuc – Swims

scris pe 13 Feb 2012 de Dragoș Aliciu 13179 vizualizări
Stil - Noua fata a galosilor

Pantofii au o atracție irezistibilă pentru noroi indiferent de marca inscripționată pe talpă. Deși extrem de practici în evitarea murdăriei, galoșii au fost abandonați în colțul cu obiecte depășite ca stil. O marcă norvegiană propune noua formă a galoșilor.

Galoșii sunt acele accesorii aproape uitate, la care se mai apelează doar în trimiterile către istoria modei. Folosiți pentru prima dată în Evul Mediu, reinventați de apariția cauciucului vulcanizat și-au încheiat în foarte mare parte viața în secolul al XX-lea și până la Swims, nu au dat impresia că ar putea reveni.

Fondatorul mărcii Swims, Johan R. provine din Norvegia, o țară recunoscută pentru debitul mare de precipitații din fiecare an. În tinerețe purta încălțămintea din cauciuc a bunicului pentru a înfrunta bălțile din Oslo. Mai târziu, aceiași companioni de încredere îl fereau de apa din Paris și Manhattan în ciuda glumelor făcute de colegii de la școala de artă și locul de muncă. Designerul a realizat că din moment ce ploaia și ninsoarea nu vor înceta niciodată, nici piața pentru asemenea încălțăminte nu ar trebui să dispară cu totul. A regândit designul, s-a jucat cu forme și culori și a lansat Swims, forma modernă a galoșilor.

Galoși Swims pentru pantofi cu toc

Materialul interior folosit pentru căptușirea unei perechi Swims permite încălțarea și descălțarea lor cu ușurință. Călcâiul și talpa au fost adaptate condițiilor de vreme dificile astfel încât să aibă o aderență bună atât pe zăpadă cât și pe trotuarul ud. Swims a spus adio galoșilor negri prezentând o colecție curcubeu în mai multe variante de culoare. În paralel firma a lansat și o linie de accesorii de ploaie pentru bărbați și femei.


3 comentarii

 • Sorin DAN pe 17 Feb 2012

  Exista vreun ‘cap limpede’ care citeste textele? O mostra mai jos:

  ușurează încălțarea și descălțarea lor cu ușurințp

  Poate-mi explicati si mie, muritor de rand si cititor de aberatii, cum vine cu… usurarea cu usurinta. E ceva fizilogic la mijloc?

  Reply
 • nico pe 25 Feb 2012

  foarte sic!!!

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului