Stil

Nike a creat ținutele de gală pentru atleții independenți de la Londra 2012

scris pe 02 Aug 2012 de Constantin Barbu 5586 vizualizări
Jacket-angle-744x1024

Deși la Jocurile Olimpice de la Londra participă 204 națiuni, există câțiva atleți care participă sub steagul olimpic. Pentru ei, Nike a creat un set de uniforme sportive de gală care onorează spiritul olimpic, indiferent de naționalitate.

Uniformele conțin o jachetă Nike M65 personalizată și o pereche de pantofi sport Nike Flyknit, plus o eșarfă brodată în culorile steagului olimpic.

Trei dintre cei patru sportivi provin din fostele Antile Olandeze, un teritoriu care a aparținut până în 2010 Olandei, dar s-a scindat în mai multe țări independente și municipalități speciale ale Regatului Olandez. Teritoriul avea propriul Comitet Olimpic, dar odată cu dispariția legală a Antilelor Olandeze, a dispărut și dreptul de a participa la Olimpiadă sub steag propriu. Lee-Marvin Bonevacia va participa la proba de alergare 400 metri, Reginald de Windt va lupta in proba de judo masculin, categoria 81 kg, iar Philipine van Aanholt va participa la una dintre competițiile de navigație.

Cel de-al patrulea sportiv vine din Sudanul de Sud, cea mai nouă țară de pe harta globului, care încă nu are un Comitet Olimpic propriu. Guor Marial va participa la proba de maraton.

Prima participare a unor atleți independenți la Jocurile Olimpice a avut loc în 1992, când sportivii din Macedonia și Republica Federala Yugoslavă au participat sub steagul olimpic fie din cauza sancțiunilor internaționale (Yugoslavia), fie din cauza lipsesi unui Comitet Olimpic național (Macedonia). În anul 2000, patru sportivi din Timorul de Est au participat ca independenți la Jocurile Olimpice de la Sydney.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului