Stil

Montblanc lansează o ediție de instrumente de scris inspirate din filmele de groază ale lui A. Hitchcock

scris pe 31 Ian 2012 de Constantin Bacheș 13312 vizualizări
Stil - Montblanc Alfred Hitchc

Urmând tradiția stilourilor dedicate personalităților din artă, Montblanc a lansat două ediții limitate create după filmele de groază regizate de Alfred Hitchcock. Fiecare detaliu de fabricație, material și culoare au fost alese special pentru a face legătura dintre posesor și inventatorul genului „thriller psihologic”.

Montblanc a dedicat o ediție limitată de instrumente de scris lui Alfred Hitchcock pentru influența regizorului în cinematografia modernă. Producătorul faimoaselor filme de groază „Psycho” și „Vertigo” a adus pe marele ecran tehnici noi de filmare prin care a reușit să inducă spectatorilor aceleași stări de frică și anxietate trăite de personaje. Regizorul reușea să sugereze privitorilor brutalitatea crimelor oferind doar câteva indicii ale acțiunii propriu-zise. Tehicile de filmare și editare au devenit ulterior un model pentru cinematografia modernă.

Pentru ediția limitată Alfred Hitchcock 3000, Montblanc a încorporat în designul instrumentelor de scris câteva din cele mai cunoscute scene ale filmelor lui Hitchcock. Mișcarea amețitoare a scării din „Vertigo“, filmat în 1958, este sugerată de finisarea texturată în formă de spirală de pe capac și corpul stiloului. Clipsul de prindere are forma cuțitului pe care spectatorii filmului „Psycho“ și-l amintesc din celebra scenă a dușului, 45 de secunde de groază în care o femeie este ucisă cu sînge rece. Inelul argintat este gravat cu informațiile peliculei originale ale filmului, iar pe capacul se găsesc 53 de tăieturi de cuțit, câte una pentru fiecare dintre filmele realizate de Hitchcock în aproape 60 de ani de carieră.

Profilul feței, un desen caricatural care însoțea producțiile lui Hitchcock, apare gravat pe penița din rodiu a stiloului. Ediția limitată numără 3000 de stilouri și 3000 de pixuri finisate identic.

Pentru colecționari, Montblanc a pregătit și o ediție limitată de numai 80 de piese din aur alb. Efectul vertigo regăsit pe capac și pe corpul stiloului este realizat tot din lac negru dar are și reflexe roșii, sugerând scenele sângeroase. În plus, clipsul de prindere în formă de cuțit este acoperit cu diamante. Inelul de pe capac redă o rolă de celuloid și tot aici a fost integrată și o sfoară cu trimitere spre filmul „The Rope”, prima peliculă color a lui Hitchcock, filmată în 1948 într-o singură locație, aproape fără întreruperi.

Edițiile limitate sunt deja o tradiție pentru Montblanc încă din 1992. Primul stilou produs în număr limitat a fost prilejuit de înființarea premiului anual „Montblanc de la Culture Arts Patronage”, fiecare temă propunându-și să atragă atenția asupra unei personalități cu merite deosebite în artă și cultură. În ultimele două decenii, Montblanc a creat ediții limitate în jurul scriitorilor de renume, a actorilor celebri și chiar a unor figuri politice și religioase. Printre personalitățile alese de Montblanc se află Mark Twain, Chopin sau John Lennon.


1 comentariu

  • vikkktor pe 01 Feb 2012

    Jos palaria pt creatorii Montblanc, intr-adevar, adevarate opere de arta si nu in ultimul rand calitatea este de exceptie…poate cele mai bune instrumente de scris din lume…

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului