Stil

Moda printre verze și trandafiri – Cabbages & Roses

scris pe 06 Mai 2011 de Dragoș Aliciu 8336 vizualizări
featured

Dacă alegerile în materie de modă ar fi condiționate doar de calitate și preț, lucrurile ar sta cum nu se poate mai simplu. Moda e mai presus de toate, o stare, iar Cabbages & Roses se potrivește perfect acestei definiții.

De la decorațiuni interioare la îmbrăcăminte nu e decât un singur pas. Mai ales atunci când printre calitățile unui brand se află bunul gust și un simț estetic ieșite din comun.

Cabbages & Roses înseamnă Christina Strutt și Brigitte Buchanan, două doamne din Anglia care în anul 2000 începeau ca furnizori de materiale pentru diverse feluri de decorațiuni. Amândouă sunt atât de pasionate încât și-au transformat propriile case în adevărate showroom-uri de dantelărie, cuverturi și tapete textile. Înființarea unei firme a fost un lucru natural. La fel de simplu au trecut și la îmbrăcăminte.

Stilul: relaxat, departe ca idee de moda rigidă, urban-inconfortabilă; motive florale și rochii vaporoase, bluze colorate discret și pretabile la orice fel de activitate. S-ar putea spune că cele două creatoare și-au transpus viața provincială engleză în colecții de îmbrăcăminte. Ceea ce de altfel se poate vedea și în numele ales pentru marcă – „verze și trandafiri“. A nu se înțelege că marca face lobby pentru grădinărit. Pur și simplu recomandă o atitudine mai relaxată față de viață, o abordare care, prin percepția Christinei și Brigitte-ei trebuie să treacă la un moment dat și prin natură. Pe scurt, cinci valori de bază: simplitate, frumusețe, longevitate, integritate și sustenabilitate. În rest, imaginile vorbesc de la sine.

Foto: Cabbages & Roses

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului