Stil

Moda universitară – Ralph Lauren Rugby

scris pe 02 Aug 2011 de Dragoș Aliciu 14442 vizualizări
feature ralph lauren

Ralph Lauren este o marcă recunoscută pentru îmbrăcămintea inspirată din lumea jocului de polo hipic. Producătorul a mers chiar mai departe, într-o zonă a mândriei sportive universitare, promovând un stil vestimentar cunoscut ca „varsity“. Ralph Lauren Rugby își prezintă colecția toamnă-iarnă 2011.

Din 2004, Ralph Lauren Rugby se prezintă ca un brand „neascultător“, „irevențios“ și „rebel“. N-am merge chiar atât de departe, îmbrăcămintea e mai mult decât decentă, radical diferită poate de imaginea de „băiat rău“ pe care producătorii i-o atribuie în textele de prezentare. Genul vestimentar se încadrează în moda Varsity, acele haine inspirate din uniformele, jachetele sau orice alt fel de accesorii din universitățile americane de prestigiu, legate mai ales de latura sportivă a acestora.

Mai precis, punctul de plecare este costumația de joc a echipelor de rugby, de unde și denumirea submărcii Ralph Lauren. La fel cum jocul de polo cu cai și-a împrumutat numele unei anumite ținute, tricourile cu mânecă lungă ale jucătorilor de rugby au devenit iconice. Standardul bluzei rugby este considerat  tricoul cu mânecă scurtă sau lungă și un guler în „V“, închis cu un singur nasture. Adesea materialul amestecă mai multe culori, în teorie, nuanțele considerate ale clubului.

Colecția toamnă-iarnă 2011 continuă pe aceeași linie, evidențiată poate mai puțin în varianta de damă, dar presărată totuși cu fuste de majorete sau jachete specifice. Dacă nota completă a vestimentației pentru femei nu respectă întru totul tonul colecției, direcția e dată subtil prin detalii.  În linia bărbătească se amestecă sacourile, hanoracele sport și cămășile uni sau în carouri. A nu se înțelege că fiecare articol vestimentar trebuie să fie strâns legat de lumea sportului cu mingea ovală. Ralph Lauren Rugby face mai degrabă trimitere la o anumită categorie universitară, aceea a facultăților de elită. Inspirația din mediul academic merge atât de departe încât include și accesorii cu o vagi note vintage – bretele, genți, portofele sau curele.

O remarcă interesantă este întoarcerea puloverului cu scame, „shaggy“ în colecția producătorului american. Croșetat din lână Shetland provenită din insulele cu același nume, materialul este foarte apreciat pentru finețea și rezistența lui, în ciuda scamelor care îl acoperă. Este elegant, arată bine combinat cu un sacou sau o jachetă de fâș mai groasă și, în plus, unul dintre articolele vestimentare care face parte din categoria „clasicilor americani“. Informații despre prețuri și magazinul on-line puteți găsi aici.


1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului