Stil

Michael Schumacher își desenează propriul ceas alături de Audemars Piguet

scris pe 19 Oct 2012 de Constantin Bacheș 14066 vizualizări
stil - Schumacher watch

La fel cum parcursul lui Michael Schumacher nu seamănă cu nicio altă carieră din motorsport, personalizarea modelului care îi poartă numele aduce detalii oferite în premieră la un AP Royal Oak Offshore.

„Asemănarea dintre cursele de mașini și orologerie constă mai ales în grija pentru cele mai mici detalii, deoarece totul este conectat. Performanța fiecărei componente se leagă direct de cealaltă. Iar asta înseamnă că, în ambele cazuri, este necesar să te lupți pentru soluții îndrăznețe care sporesc funcționalitatea.” Cuvintele lui Michael Schumacher definesc conceptul celei mai îndrăznețe ediții limitate lansate vreodată de Audemars Piguet pentru modelul Royal Oak Offshore.

Modelul care îi este dedicat urmează o serie de preferințe estetice ale pilotului transpuse în produsul final de către Octavio Garcia, șeful echipei de design Audemars Piguet. Cadranul de culoare antracit este decorat cu modelul „Mega Tapisserie” tradițional pentru Royal Oak Offshore. Doar că, în premieră pentru Audemars Piguet, grila tachimetrului între ora 12 și următoarea poziție este personalizată cu două stele albastre care marchează campionatele câștigate cu echipa Benetton (1994 – 1995) și cinci stele roșii simbolizând victoriile obținute ca pilot Ferrari (2000 – 2004).

Marcajele minutarului sunt individualizate discret cu modelul pătratelor alb-negru specifice steagului de start în timp ce rama în profil a totalizatoarele cronografului face o trimitere spre ceasurile de pe bordul mașinilor de superperformanță. Lumea automobilului se refectă și la nivelul indicatoarelor pentru oră și minute a căror formă preia, tot în premieră pentru lumea ceasurilor, silueta modelelor de curse. Acele roșii ale cronografului au terminațiile colorate în negru pentru ca citirea indicațiilor să se facă cât mai rapid. Pentru prima dată la un Royal Oak Offshore, data este afișată în roșu.

Deși forma carcasei cu diametrul de 44 mm rămâne un simbol pentru colecție Royal Oak Offshore, spiritul inovator al lui Michael Schumacher se continuă în selecția de materiale și detalii exterioare ale ceasului. Bezelul octogonal este realizat din Cermet, un material de șapte ori mai rezistent decât oțelul, și este prins de carcasă cu opt șuruburi a căror formă trimite tot spre lumea curselor.

Brățata din cauciuc a cărei culoare variază în funcție de materialul carcasei, este atașată cu ajutorul a două șuruburi de titan asemănătoare cu prizele de aer de pe caroseria unei mașini. Coroana preia de asemenea motive automobilstice, iar butoanele cronografului sunt izolate împotriva șocurilor cu potecții din titan.

Prin capacul transparent al carcasei se poate obsera mecanismul automatic compus din 365 de piese care asigură rezervă de mers de 55 de ore. Rotorul realizat din aur de 22k are culoarea antracit și este individualizat cu logo-ul Audemars Piguet și semnătura „MS”. Forma particulară a rotorului preia elemente din aerodinamica unui monopost.

Ceasul va fi disponibil într-o ediție limitată la 1.000 de unități cu carcasa din titan, 500 de unități cu carcasa din aur roz și 100 de unități cu carcasa din platină. Culoarea totalizatoarelor de pe cadran, a brățării din cauciuc și detaliile de finisare a butoanelor diferă în funcție de materialul carcasei.

Palmaresul lui Michael Schumacher îl situează pe prima poziție a piloților de F1 din toate timpurile. Lista recordurilor sale include: cele mai multe titluri de campion mondial, 7, cele mai multe victorii de Grand Prix, 91, cele mai multe victorii într-un singur sezon, 13 în 2004, cele mai multe pole-positions, 68, cele mai multe curse finalizate pe podium, 155, și cel mai mare număr de tururi rapide înregistrate într-un singur Grand Prix, 76.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului