Stil

Legenda de la mâna legendei – ceasul lui Elvis Presley

scris pe 21 Iun 2012 de Dragoș Aliciu 8282 vizualizări
Stil - Constellation Elvis Presley

Până nu de mult Hamilton Ventura a fost singurul ceas recunoscut pentru asocierea cu Elvis Presley. O licitație ținută recent de către casa Antiquorum arată însă că dragostea „regelui rock’n’roll“ pentru ceasuri nu se oprea doar la ticăitoare americane. Un model Omega Constellation care a aparținut vedetei a fost licitat pentru 52.000 de dolari.

Constellation este un model care a apărut într-un moment extrem de dinamic pentru piața elvețiană de ceasuri. În anii ’40 și ’50 Omega participase și își adjudecase competiții importante de precizie în lumea orologeră. Așa că în 1952, primul ceas Constellation venea să afirme succesul casei în domeniu. Capacul ceasului era gravat cu o emblemă a unui observator astronomic și cerul luminat de opt stele – simbol al concursurilor de precizie – și era vândut alături de un certificat COSC, lucru destul de rar în acea perioadă.

Produs pentru prima dată în 1952, Omega Constellation a fost un exponent al preciziei maxime atinse de orologerie.

Cu toate că orologeria a început producția destul de timid, cu doar 8000 de piese, Constellation a devenit rapid un succes și unul dintre ceasurile reprezentative pentru Omega. Mai mult, din 1958, modelul devenea chiar mai popular decât principalul său contracandidat, Rolex Oyster Perpetual, o dominație care a durat până în 1969. Elvis Presley a cumpărat un model produs în anii ’60, un ceas cu mecanism automatic, funcție de dată și un cadran negru suprapus peste o carcasă contrastantă din aur roz. În tinerețe, viitorul star rock’n’roll era bun prieten cu Charlie Hodge, unul dintre colegii lui la corul gospel din Memphis pentru care cântau.

Elvis Presley alături de prietenul său Charlie Hodge.

Relația lor s-a apropiat chiar mai mult în momentul în care s-au reîntâlnit în baza militară Fort Hood Texas și au traversat Europa ca militari, fiind cantonați în Germania. În momentul în care Elvis a devenit un superstar, Charlie l-a urmat pe scenă în postura de back-up vocals și ca asistent personal, iar în semn de prețuire, „regele“ i-a făcut cadou ceasul său Omega Constellation după de Hodge îi spusese de nenumărate ori cât de mult îl apreciază.

Omega Constellation, produs circa 1960 – mecanism automatic, carcasă aur roz, diametru 35mm

 La începutul lunii iunie, ceasul a fost scos la licitație în cadrul casei specializate Antiquorum. Estimat la un preț între 10.000 și 20.000 de dolari, modelul s-a vândut cu 52.500 USD.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului