Stil

“Ești prea drăguță să porți pantaloni” – Kirribilla retro chic

scris pe 10 Mai 2011 de Constantin Barbu 14551 vizualizări
kirr

Prietene încă din copilărie, Amanda Thomas, Faye Davison şi Phoebe Davison râvneau la acea rochie pe care nu o puteau găsi, acea rochie după care toată lumea întoarce capul, o rochie cu acel “je ne sais quoi”. După ce lucraseră timp de câţiva ani în mari companii, cele trei şi-au pus la bătaie abilităţile în afaceri şi cunoştinţele dobândite la cursurile de modă de la City College din San Francisco şi au lansat în 2007 prima colecţie Kirribilla.

Numele lanţurilor de magazine a fost inspirat de portul Kirribilli din Sydney, o suburbie în care Amanda a trăit timp de şase luni, în imediata apropiere a Operei din Sydney şi a Circular Quay.  Cu ateliere de design la San Francisco şi Londra, rochiile celor trei sunt inspirate de locurile în care au trăit şi călătorit, de oamenii importanţi din vieţile lor, de istorie, precum şi de stilul sofisticat şi clasic al mamelor lor.

Intenţia celor trei prietene a fost să creeze rochii cât mai feminine, cu un accent deosebit pe siluetă şi pe stilul clasic chic. Multe dintre idei le vin în timp ce se joacă cu materialele pe manechin şi astfel rochiile prind viaţă. Fiecare colecţie este inspirată de una dintre multele destinaţii pe care fetele le-au vizitat de-alungul timpului, de la eleganţa sudului Franţei, până la frumuseţea sălbatică a Hawaii-ului, dar şi de spiritul liber din California lor nativă.

Colecţia Kirribilla Tisbury evocă epoca clasică a eleganţei americane, specifică anilor ’50, când cu fiecare ocazie se impunea rochia perfectă, de la prânzurile festive în grădină, recepţiile de la apus în cluburile de canotaj şi până la cocktail-urile de pe acoperişul unei terase în serile fierbinţi de vară. Paleta de culori este inspirată de mare: albastrul, verdele şi alb. Rozetele, volanele şi fundeke sunt folosite pentru a completa imaginea unei colecţii de vară ce lasă o uşoară urmă de invidie.

Kirribilla Neva este inspirată de cultura Sankt Petersburg-ului, de la arhitectura dramatică şi până la balerinele graţioase ale Baletului Mariinsky. Linia cuprinde o paletă de culori inspirată de fostă capitală imperială: gri metalic, alb şi culori dinamice precum purpuriul, albastrul safir şi turqoise-ul cu imprimeuri  de inspiraţie rusească clasică. Gulerele, manşete dantelate şi alte detalii ale pieselor din colecţie sunt inspirate de costumaţia balerinelor.


Cea mai noua colecţie a celor trei californience aduce în prim-plan aerul cosmopolit şi degajat din Melbourne, Australia, cu grădinile luxuriante, străduţele cu cafenele aliniate şi oraşele pitoreşti de la malul mării. Este folosită o paletă de culori ce pare să inducă o stare de relaxare: roz pal, lila, albastru marin şi galben aprins, toate acestea combinate cu motive florale.


Pe scurt, rochiile Kirribilla sunt purtate de femeile chic îndrăgostite de stilul clasic, care iubesc să se joace cu feminitatea lor şi să iasă în evidenţa. Este şi mesajul designerilor de la Kirribilla – “Esti prea drăguţă că să porţi pantaloni”.  Detalii pe kirribilla.com.

Foto: Kirribilla

1 comentariu

  • Esti prea draguta sa porti pantaloni - Kirribilla retro chic | NeoMania.ro pe 10 May 2011

    [...] Publicat in 10 May 2011 Prietene inca din copilarie, Amanda Thomas, Faye Davison si Phoebe Davison ravneau la acea rochie pe care nu o puteau gasi, acea rochie dupa care toata lumea intoarce capul, o rochie cu acel "je ne sais quoi". Dupa ce lucrasera timp de cativa ani in mari companii, cele trei si-au pus la bataie abilitatile in afaceri si cunostintele dobandite la cursurile de moda de la City College din San Francisco si au lansat in 2007 prima colectie Kirribilla. Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro. [...]

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului