Stil

Inspirația anilor ’70 în tendințele lui 2012 – Dsquared2 Resort collection

scris pe 22 Iul 2011 de Dragoș Aliciu 15915 vizualizări
Untitled-1

Sezonul de vacanță 2011 e abia la jumătate, dar casele de modă se pregătesc deja pentru anul următor. O colecție foarte interesantă vine din partea Dsquared 2, o linie a cărei inspirație este puternic impregnată de moda anilor ’70.

Anii ’70 se întorc, sau cel puțin așa s-ar spune urmărind colecția pregătită de Dsquared2 2012. Tendința e clară pentru cei doi designeri: pantaloni evazați, culori țipătoare amestecate cu nuanțe pale sau încălțăminte ridicată pe tocuri înalte, inspirată din aceeași perioadă. Accesoriile fac legătura între vintage și modern, rezumând perfect amestecul dintre nou și vechi, montat într-o linie proaspătă.

Dsquared 2 nu e nicidecum o companie proaspătă în peisajul modei internaționale. Doi frați gemeni din Ontario, Canada, Dean și Dan Caten au pornit în căutarea propriului stil încă din 1984. S-au mutat în New York și mai apoi în Italia, găsind potrivită amestecarea croitoriei italiene și a unui stil îndrăzneț, definit de ei ca fiind specific canadian.

Succesul s-a instalat odată cu multiplele colaborări din lumea muzicii. Stilul celor doi designeri i-a atras pe Lenny Kravitz, Justin Timberlake, Ricky Martin, Nelly Furtato sau Robbie Williams. În 2003, după ce deja făcuseră o obișnuință din prezentarea hainelor în spectacole precum cel al Madonnei primesc unul dintre cele mai importante premii ale modei italiene „La Kore“ pentru originalitate. Intră și în lumea sportului, desenând uniformele oficiale ale echipei FC Juventus pentru trei ani și, recent, cu unul dintre cele mai titrate cluburi de fotbal din lume, FC Barcelona.


1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului