Stil

Îmbrăcăminte din cel mai ploios oraș al Europei – Norwegian Rain

scris pe 11 Mai 2011 de Dragoș Aliciu 11703 vizualizări
featured

Dacă zilele ploioase din ultimele săptămâni par o exagerare, gândiți-vă cum ar fi să trăiți în Bergen, Norvegia. Cu 2.250mm de precipitații anual, orașul este unul dintre cele mai ude din lume. Dar tocmai asta îl face locul ideal de testare al îmbrăcămintei impermeabile.

Pe scurt, Norwegian Rain e o marcă ce oferă o alternativă mai elegantă și mai comodă la hainele din fâș. 29 de ani petrecuți în climatul ploios din Norvegia i-au dat lui Alexander Helle, director de creație pentru o agenție de publicitate, ideea unei colecții de îmbrăcăminte rezistente la apă.

Pentru norvegieni, termenul „dugnad“ vorbește despre o colaborare dezinteresată dintre membrii unei comunități pentru un scop mai mult sau mai puțin comun. În cazul Norwegian Rain, el a stat la baza asocierii dintre Helle, croitorul T. Michael și studioul de design Grandpeople. Împreună au pus bazele unui brand ce reunește tiparele clasice ale croitoriei și tehnologia de impermeabilitate folosită de obicei pentru piese de îmbrăcăminte mult mai sportive. Secretul constă în folosirea unor materiale de proveniență japoneză de înaltă calitate, formate din trei niveluri diferite de texturi: un strat de material impermeabil exterior, o membrană care ține apa în exterior permițând pielii să respire în același timp și un material din satin care face haina extrem de confortabilă. O atenție deosebită o primesc și cusăturile, care sunt tratate prin căldură astfel încât să nu permită trecerea apei prin găurile făcute de ac.

Rezultatul este o colecție foarte elegantă, complet diferită despre ce am defini în mod obișnuit ca „haine impermeabile“. Mai mult decât atât, toate materialele folosite în procesul de producție sunt reciclate. Materialul minune japonez este produs din fibre refolosite și bumbac organic. Nu se folosesc solvenți sau substanțe dăunătoare, iar emisiile de dioxid de carbon sunt reduse cu aproape 80% în comparație cu un producător similar.

 

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului