Stil

Hublot îi dedică un ceas tenismanului român Ilie Năstase – Nastie Bang

scris pe 22 Iun 2011 de Dragoș Aliciu 37786 vizualizări
hublot featured

Hublot Nastie Bang este al treilea ceas dedicat unei legende a sportului mondial, după piese similare lansate în onoarea lui Diego Maradona și Ayrton Senna. Modelul a fost prezentat la Londra, odată cu inaugurarea unui nou boutique al firmei elvețiene, în compania fostului mare tenisman Ilie Năstase.

Nastie Bang e o serie limitată care va fi disponibilă în 132 de exemplare, număr care simbolizează tot atâtea turnee câștigate de marele tenisman român de-a lungul carierei, 87 dintre ele la simplu și 45 la dublu.

Hublot a făcut o tradiție din emiterea de serii limitate dedicate marilor sportivi. Ilie Năstase este al treilea care primește un ceas special, după Diego Armando Maradona, fosta glorie a fotbalului argentinian și Ayrton Senna, legenda Formula 1. Modelul cu carcasa din ceramică a fost personalizat pentru a ilustra cât mai bine personalitatea excentrică a tenismanului. Nastie Bang are steagul României plasat pe lateralul carcasei, semnătura sportivului fiind marcată sub  geamul din cristal safir, în dreptul orei șase.

Totalizatorul de secunde al cronografului din stânga cadranului amintește de un meci de tenis, fiind marcat cu numerele 15 -30 – 40 și concluzionând cu victoria, „game Năstase“, în timp ce counterul de 30 de minute, poziționat în dreptul orei trei, este colorat asemeni unei mingi de tenis. Capacul carcasei este transparent, în mijlocul său tronând imaginea lui Ilie Năstase, surprins în acțiune. Prețul modelului se ridică la 65.900 de lei, relatează Mediafax.

Hublot este una dintre mărcile aflate pe val în orologeria elvețiană în acest moment. Brandul a fost revigorat de către Jean Claude Biver, o legendă a domeniului orologer care a introdus ideea fuziunii de materiale, amestecând oțel, cauciuc și ceramică în modelele lansate începând cu 2004. Hublot Big Bang este unul dintre cele mai reprezentative ceasuri Hublot și o adevărată lecție de marketing în domeniul ceasornicăriei. Acest ceas, prezentat în 2005, a reușit să reanimeze brandul, fiind unanim apreciat atât de către clienți cât și de presa de specialitate.

Citiți și alte articole pe aceeași temă:

Premieră mondială – primul ceas cu carcasă din fibră de carbon

COSC: Cele mai precise ceasuri mecanice sau doar o iluzie de marketing?

Povești spuse cu oțel de pe Titanic, rocă vulcanică și praf lunar – Romain Jerome DNA

9 comentarii

 • Dan V pe 22 Jun 2011

  In 1992 am fost in Belgia cu o bursa. Acolo, la cina de bun venit, discutam cu un profesor universitar din Noua Zeelanda ! Afland ca suntem si cativa romani in program, profesorul ne-a spus ce stie despre Romania: Nadia, Ilie Nastase, Ceausescu si evident echipa de rugby, competitiva la acel moment ! Acum 10 zile toata media a crezut ca politia din Romania si-a dovedit puterea corectitudinii pt ca I-au luat permisul lui Ilie ! Niciodata nu vom sti sa ne pretuim valorile ! Apoi ne interebam de ce lumea nu ne iubeste ! Sunt nenumarati borfasi care circula in libertate! Bauti sau nu ! Iar multi dintre acestia vor fi purtat Nastie Bang ! [editat de StyleReport.ro]

  Reply
 • Nicu * Iasi pe 22 Jun 2011

  @Dan V

  Domnule’ nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege. Nastase trebuie sa fie un EXEMPLU..

  Reply
 • Dan V pe 22 Jun 2011

  Desigur ! Dar politistii au avut 21 de Ani sa aplice legea ! Nu stiu daca trebuiau sa inceapa cu Ilie ! [editat de StyleReport.ro]

  Reply
 • Nicu * Iasi pe 22 Jun 2011

  @Dan V
  Trbuie sa fie un EXEMPLU prin corectitudine.. Ca unii dintre Politisti, militienii, nu au aplicat legea multi ani – e alta discutie..

  toate bunee

  Reply
 • Boing pe 23 Jun 2011

  Prietene Dan V, Nastase a fost un jucator de tenis bunicel. Norocul lui a fost ca atunci s-a facut clasamentul ATP. Daca ar fi jucat cu 10-15 ani mai tarziu, n-ar fi ajuns niciodata numarul unu. NICIODATA! Nu are capacitatea intelectuala sa performeze la varf. Ca si Hagi, pe care toata lumea il ridica la rang de super-fotbalist, insa uita isteriile si porcariile pe care le facea in ultimii 4-5 ani ai carierei, la nationala sau la club. Oameni simpli, talentati la un singur lucru. Nu e suficient.

  Reply
  • Dragos Aliciu pe 23 Jun 2011

   Mi se pare greșit sa analizăm performanța unui sportiv în afara timpului în care a concurat. Federer s-ar putea să nu aibă nici o șansă împotriva jucătorilor de tenis ai viitorului la fel cum nici Nadia Comăneci nu mai poate fi comparată cu gimnastele prezentului – nu pentru că ar fi un sportiv mai slab ci pur și simplu pentru că astfel de comparații sfidează logica. Talentul lui Ilie Năstase nu poate fi negat. E de ajuns să privești 15minute de înregistrare a unui meci ca să-ți dai seama de asta. Temperamentul său făcea lucrurile cu atât mai interesante. Faptul că mai mult calm i-ar fi adus performanțe mai mari e probabil adevărat. Dar unde ar mai fi fost amuzamentul în asta?

   Reply
 • Doru pe 23 Jun 2011

  A fost iubit si apreciat . De unde se poate vedea ca lumea are memorie,lumea nu uita…!
  Ce jucator !!! Ce meciuri !!!

  Reply
 • Ardelean pe 24 Jun 2011

  daca cei de la MediaFax nu stiu sa faca diferenta dintre cadran si ecranul ce acopera carcasa ma asteptam ca tu sa o faci…
  comform documentului pdf atasat de catre cei de la Hublot ( http://tinyurl.com/5szm75c )
  semnatura este sub cristalul de safir, dar nu pe cadran…

  Reply
  • Dragos Aliciu pe 24 Jun 2011

   Aveti dreptate. Stirea a fost scrisa cand inca Hublot nu emisese comunicatul oficial. De altfel si pozele de la eveniment au fost urcate ulterior. Din imagini, semnatura pare aplicata pe cadran. Am efectuat corectura. Multumim!

   Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului