Stil

Haine pentru bună-dispoziție – Moschino Cheap & Chic

scris pe 06 Apr 2012 de Dragoș Aliciu 9413 vizualizări
Stil - Moschino Cheap & Chic

Stilul Cheap & Chic e tineresc, amuzant, colorat și respectă întreaga ambiție a creatorului Moschino de a aduce o vibrație nouă în modă. E probabil singurul brand capabil să amestece imprimeurile cu fructe, legume și flori într-o colecție atât de proaspătă că îți vine să muști din ea.

Franco Moschino, fost ilustrator de modă, înființa marca Moschino Couture! la începutul anilor ’80, ca o sfidare adusă tiparelor, stereotipiilor și colecțiilor de îmbrăcăminte vetuste. Hainele pe care le desena debordau de culoare, erau provocatoare și de foarte multe ori excentrice, iar stilul în sine ajungea să se confunde în timp cu numele Moschino.

Nici măcar moartea timpurie a lui Franco nu a reușit să tempereze îndrăzneala brandului italian. Rosella Jardini, fosta lui asistentă, a preluat departamentul de creație și a păstrat neatinsă abordarea fistichie asupra modei. Fiecare colecție prezentată are și un detaliu excentric, dar Cheap & Chic e de departe locul ei preferat de joacă, colecția în cadrul căreia poate experimenta forme, culori și texturi diferite.

Pentru sezonul primăvară-vară 2012, Moschino Cheap & Chic arată de parcă nimic nu s-a schimbat de la dispariția lui Franco. O rochie de culoare roșie imprimată cu sâmburii unei căpșune deschide colecția, fiind urmată de vestimentații vaporoase colorate și îmbrăcăminte acoperită de sus până jos în flori aplicate. Ținutele adolescentine sunt inspirate dintr-o grădină cu flori, fructe și legume. Primăvara lui Rosella Jardini începe cu o rochie-căpșună cu o fundă verde în loc de frunze. Mere, struguri, flori și legume sunt amestecate într-un ansamblu care nu are cum să nu-și binedispună purtătoarele.

 

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului