Stil

Feminitatea dandy – rezumatul săptămânii de modă de la Milano

scris pe 28 Feb 2012 de Dragoș Aliciu 10234 vizualizări
Stil - Feminitatea dandy

De la săptămâna modei din Milano imaginea femeii moderne este împinsă către un stil puternic influențat de croitoria bărbătească. În toamna anului 2012 pantalonii cu tur înalt sunt preferați în locul rochiilor, sacourile cu umeri lați primează în fața cămășilor largi, iar seriozitatea înlocuiește aproape complet inocența feminină.

După ce tendințele de primăvară au anunțat o oarecare întoarcere la imaginea feminină clasică, săptămâna de modă de la Milano pentru sezonul toamnă-iarnă 2012 a schimbat complet direcția. Paul Smith anticipase deraierea spre îmbrăcămintea de inspirație bărbătească de la sfârșitul lui 2011, iar casele de modă italiene au urmat aproape în unanimitate modelul.

Colecția Etro / Foto: Etro

Desigur, există și excepții. Etro nu a cedat întrutotul tentației și, pe lângă decorațiunile florale stilizate s-a folosit mult de imaginea rochiei peplum, blănuri și materiale subțiri transparente. Casa de modă italiană s-a folosit de inspirația hippie-modern folosită extrem de des în colecțiile sale (indiferent de anotimp) amestecând materiale de mai multe culori și texturi. Dolce & Gabbana a părut producătorul concentrat mai mult pe decorațiuni decât pe îmbrăcăminte în sine. Ținutele celor doi designeri au pornit de la materiale de culoare neagră acoperite în inserții aurite pentru a încheia defilarea cu materiale extrem de similare cu tapiseriile franceze. Dantela pare a fi modelul preferat pentru ornamentarea bluzelor vaporoase și a rochiilor.

Dolce & Gabbana / Foto: Dolce & Gabbana

Pentru nici un alt designer influențele croitoriei bărbătești nu par atât de evidente ca pentru Giorgio Armani. Cu o colecție desenată în maximum cinci nuanțe de negru, roz, portocaliu și fuchsia, GA a abordat o imagine serioasă, inspirată din modelul costumelor gangsterilor anilor ’30. Umerii extrem de lați ai sacourilor, pantalonii cu turul înalt și pălăriile cu boruri se amestecă într-o colecție androgină în care rochiile, tunicile și piesele dedicate exclusiv femeilor au ocupat permanent locul 2.

Emilio Pucci / Foto: Emilio Pucci

Pentru toamna anului 2012, Emilio Pucci a pus deoparte rochiile vaporoase extrem de colorate preferând în schimb siluete bine conturate de piele de crocodil și materiale mulate. Moschino a abordat un aer jucăuș, împărțindu-și reprezentația de la Milano între haine provenite din anii ’50 și vestoane preluate parcă de la soldăței de jucărie completate de pantaloni mulați de ski și pălării de cowboy.

Dsquared / Foto: Dsquared

Moschino / Foto: Moschino

Poate cea mai creativă colecției a aparținut companiei Dsquared, cu un amestec între bunacuviință adulților din anii ’60 și rebeliunea rock n roll a adolescenților. Defilarea a fost una dintre cele mai colorate și variate, abuzând de roz, verde, portocaliu și galben folosite pentru materiale lucioase. Haine de blană elegante și jachete din piele din crocodil au fost îmbinate cu pantaloni trei sferturi mulați și rochii creion strânse.


1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului