Stil

Les Ateliers Ruby, căști pentru cavalerii pe două roți

scris pe 26 Noi 2011 de Dragoș Aliciu 14913 vizualizări
Stil - Ateliers Ruby

Există ochelari de soare iconici, îmbrăcăminte și mobilier ușor de recunoscut dintr-o singură privire. Ruby este numele de luat în seamă în cazul căștilor de motociliști…. Da, există o modă a căștilor pentru motocicliști.

„Ateliers Ruby“ a pornit din pasiunea francezului Jerome Coste pentru artă și sporturile cu motor. Din păcate pentru el, iubirea pentru motociclete a fost urmată de un accident grav în urma căruia a început să fie preocupat în amănunt și de lumea echipamentelor de protecție. După ce a lucrat un timp în California pentru unul dintre cei mai cunoscuți producători de echipamente moto, Coste a revenit la Paris pentru a-și deschide propria firmă de accesorii.

Modelul Pavillion

Pe tiparul unei forme deja clasice, popularizate de actorul Steve McQueen, Jerome Coste a aplicat atenția de construcție specifică obiectelor de lux. Pavillion a fost primul model, o cască de motocicletă fabricată după rigorile moderne de siguranță, din fibră de carbon, dar foarte similară ca design cu perioada anilor ’60-’70. Marginea cromată și interiorul acoperit cu piele Nappa, asemeni mașinilor de lux, au răspândit imaginea de producător extrem de atent la detalii a companiei Ruby. Modelul Belvedere a adăugat o vizieră, iar edițiile limitate de căști care i-au urmat au permis artiștilor să folosească suprafața curbată pentru a proiecta propria viziune de design asupra modelelor.

Casca Ateliers Ruby Belvedere

Ruby este singurul producător de gen pentru care nume mari din modă au arătat un interes real. În colecție au intrat astfel căști desenate de Karl Lagerfeld, brandul Maison Margiela sau de serialul pentru copii Sponge Bob. În modul specific mărcilor de lux, Ruby pune la dispoziție și un serviciu de construcție pe comandă precum și un butic deschis recent în apropierea Muzeului Louvre, pe Rue Herold nr.1. Orientativ, limita superioară de preț din oferta francezilor este casca proiectată de designerul Chanel, Karl Lagerfeld – 1800 dolari.


0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului