Stil

Despre stilul britanic, pe bicicletă

scris pe 02 Mai 2011 de Dragoș Aliciu 4891 vizualizări
Untitled-1

În ultimele zile, presa a vorbit în continuu despre căsătoria din familia regală a Mari Britanii, un eveniment remarcabil prin bunul gust și prestigiul actanților. Vom aborda eleganța british într-un mod puțin diferit, dar la fel de valabil, de la înălțimea celor două roți ale bicicletei.

Faptul că britanicii sunt un popor deosebit este clar de ceva vreme încoace. Dar dacă mai aveam nevoie de încă o confirmare, atunci „The tweed run“ este exact argumentul potrivit.

În fiecare an începând din 2009 entuziaști ai ciclismului și modei ocupă străzile Londrei într-o plimbare de 20 de kilometri în jurul orașului. Demersul pare unul cât se poate de obișnuit și așa și este, cu excepția codului vestimentar. Toți participanții, fie ei bărbați sau femei, sunt obligați să împrumute câte ceva din farmecul costumelor ce astăzi ar intra fără echivoc în categoria retro. La fel trebuie să se întâmple, pe cât posibil, și cu bicicletele care îi însoțesc.

Unii i-ar spune un protest al bunului gust. Alții ar descrie-o pur și simplu ca pe o plimbare relaxantă într-o zi de toamnă sau primăvară, după caz. Cert este că „The tweed run“ este una dintre cele mai interesante mișcări de acest gen de pe întreg globul. Un moment de relaxare, de visare, imersare în identitatea unei lumi aproape apuse. La urma urmei ce poate fi mai frumos decât savurarea ceaiului de la ora 5 într-unul din cele mai mari parcuri din Londra alături de alți 399 de „nebuni frumoși“, sau fogies așa cum li s-a mai spus?

Evenimentul nu a rămas singular. Din 2009, conform wikipedia, marșuri similare s-au desfășurat în San Francisco, Boston, Tokyo, Paris, Riga, Kansas sau Fremantle. Datorită succesului, organizatorii londonezi au trebuit să limiteze numărul de bilete vândute la 400. Dacă aveți vreun gând pentru ediția din toamnă grăbiți-vă, locurile se dau rapid.


0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului