Stil

Desenul pe mătase – Yaelle

scris pe 30 Mai 2011 de Dragoș Aliciu 11505 vizualizări
featured

Faceți cunoștință cu Yaelle, o firmă care alătură cu ușurință moștenirea culturală și moda. Sub semnătura brandului apar numai lucruri de finețe, plecând de la desenele excelent realizate și terminând cu materialul de lucru – crepsatinul din mătase.

Eșarfele Yaelle sunt produse în Anglia și se bazează pe cele mai noi tehnologii de imprimare. Colecția îi aparține lui Yaelle Caplan, un designer cu studii de specialitate în modă și care, deși se mândrește cu rădăcinile ei britanice, își presară creațiile cu influențe stilistice de inspirație tunisiană sau din sudul Franței. „Russian Doll“ abordează un alt punct de interes – cultura rusă – pe care o ilustrează cu păpuși matrioșka desenate manual.

Dincolo de orice, colecțiile Yaelle au personalitate. Sunt adevărate tablouri textile, imprimate exclusiv pe crepsatin din mătase, un tip de material care, spre deosebire de mătasea în formă pură, are o față lucioasă și una mată. Veți găsi trimiteri la stilul de pictură al lui Viatcheslav Plotnikov sau desene care seamănă cu mișcarea pop-art promovată de James Rosenquist, ca în cazul liniei „Papillon“.

Logoul mărcii este o mică amuletă – mâna Hamsa. Talismanul însuși colectează la rândul lui numeroase semnificații, aflându-se la întrepătrunderea dintre cultura musulmană și cea iudaică. Este prins de colțul fiecărei eșarfe ca simbol al norocului, dar și scos în relief pe fiecare dintre cutiile albe de livrare a baticurilor.


1 comentariu

  • Loa pe 08 Jun 2011

    DA, le-as pune pe perete ca tablou! Intr/un spatiu mare cred ca ar da foarte bine… neaparat pe un perete alb imaculat!

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului