Stil

Creațiile designerului italian Valentino Garavani expuse într-un muzeu digital

scris pe 12 Dec 2011 de Dragoș Aliciu 13139 vizualizări
Stil - valentino museum

Toate rochiile importante ale designerului Valentino Garavani, desene, schițe, interviuri filmate, apariții în presă și prezentări de modă sunt cuprinse în muzeul virtual „deschis“ pentru download.

Peste 5.000 de documente, imagini cu rochii haute couture și schițe Valentino sunt expuse în interiorul unui muzeu tridimensional construit în întregime pe calculator. Dacă ar fi transpus în viața reală, 3D Palazzo ar măsura 10.000 mp și atât timp cât accesarea se face de pe propriul calculator, ar fi deschis fără oprire, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.

Vizitarea se face ca într-un muzeu obișnuit, pășind de-a lungul coridoarelor și intrând în una dintre cele nouă camere închinate lui Valentino Garavani, designer italian cu o carieră de aproape 62 de ani. Expoziția „Themes and variations“ prezintă numeroase rochii fantastice haute couture, fiecare dintre ele venind cu o galerie de imagini atașată și, pe alocuri, cu o interfață care permite vizualizarea lor de jur împrejur, la 360 de grade. „Library“ este resursa de imagini și informații din presă legate de Valentino și o expoziție care poate ușor să consume ore întregi din timpul vizitatorilor pasionați de modă. În interiorul „Creating couture“ Valentino însuși ține un mic seminar despre ce înseamnă croitoria de elită.

Vizitarea muzeului presupune descărcarea unei aplicații de aici și rularea ei pe propriul calculator.

Valentino Garavani este unul dintre cei mai cunoscuți designeri italieni, născut pe 11 mai 1932 și ajuns la o carieră în modă de peste 60 de ani. I se atribuie îmbinarea cu succes a haute couture-ului francez și a tehnicilor italiene de croitorie. La 17 ani urmează studiile Școlii de arte frumoase din Paris, concentrându-se pe a pricepe sufletul modei franceze, iar apoi lucrează ca ucenic al designerului Jacqueline de Ribes și Guy Laroche. Își începe propria carieră în 1959, odată cu deschiderea atelierului de pe via Condotti, și cu o primă prezentare de modă primită excelent de critici și public. 10 ani mai târziu, micul atelier se transformă într-un magazin în Milano și mai apoi încă unul deschis în Roma. Anii ’70 îl poartă către Statele Unite unde apare însoțit de numeroase vedete printre care Steve Rubell, patronul unui club de noapte celebru din New York sau artistul Andy Warhol. Cu sute de magazine deschise în întreaga lume, Valentino Garavani este considerat în prezent un adevărat superstar al modei atât în segmentul pret-a-porter cât și în cel al croitoriei pe comandă. Ultimul său spectacol de modă a fost prezentat în luna ianuarie 2008, cu prezența unor fotomodele consacrate precum Eva Herzigova, Naomi Campbell, Karolina Kurkova sau Karen Mulder.


0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului