Stil

Chanel își prezintă noua colecție printre turbine eoliene uriașe

scris pe 04 Oct 2012 de Dragoș Aliciu 10394 vizualizări
stil - Chanel

Karl Lagerfeld a instalat 13 mori de vânt și un podium construit din panouri solare în interiorul Grand Palais cu ocazia prezentării Chanel pentru sezonul primăvară-vară 2013. E momentul unei evoluții în modă? Karl pare să creadă că da.

Prezentările Chanel sunt de fiecare dată una dintre atracțiile Săptămânii de modă de la Paris, iar 2012 nu a făcut excepție. Manechinele casei de modă franceze au defilat pe un podium realizat din panouri fotovoltaice, printre 13 turbine eoliene în mișcare, apropiate de dimensiunile celor reale.

Lagerfeld este un designer teatral. Majoritatea prezentărilor sale se bazează pe o scenografie aparte, dar cu ocazia defilării din octombrie, presa de specialitate s-a întrebat dacă nu cumva directorul de creație a trecut de partea designerilor foarte preocupați de impactul de mediu al modei.

Răspunsul e „nu“. Show-ul Chanel de la Paris nu a fost o demonstrație politică ci pur și simplu încă un motiv pentru a îmbina moda cu spectaculozitatea. În plus, celebra geantă matlasată Chanel, fixată acum între două cercuri hula-hoop, nu are cum să treacă neobservată atunci când are în spate 13 giganți rotitori.

 Într-un spectacol cu vagi influențe SF, Lagerfeld a amestecat ținute strălucitoare, și croieli neobișnuite, punând accent pe jachetele largi și bolerourile care păreau să plutească în jurul manechinelor, dar și materiale lucioase, cu un aspect plastifiat sau care dau impresia că ar fi alcătuite din inele. S-au mai remarcat fustele până la genunchi și aplicajele sferice, pălăriile transparente, rochiile care păreau să fie țesute din același material precum panourile fotovoltaice.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului