Stil

Ceasul cu indicatoare extensibile – Parmigiani Toric Oval

scris pe 08 Noi 2011 de Dragoș Aliciu 9786 vizualizări
stil - parmigiani toric

Dacă numele Parmigiani Fleurier nu vă spune mare lucru, modelul Toric Oval este un mod excelent de a face cunoștință cu marca. Unul dintre cele mai frumoase ceasuri ale anului, ticăitorul cu carcasă ovală are cele două indicatoare construite asemeni unor armonici care își schimbă dimensiunea. Ideea nu aparține elvețienilor, ci unor ceasornicari britanici care implementau acele extensibile în urmă cu mai bine de 200 de ani, dar transpunerea în versiunea pentru încheietura mâinii este fascinantă.

Pentru domeniul orologer, redesenarea unui ceas de buzunar în varianta pentru încheietură e un lucru relativ obișnuit. Rezultatul copiază în mare liniile de design clasic ale originalului, indicatoarele, cadranul emailat și poate poziționarea atipică a coroanei. Ușor de prevăzut, un ceas de mână proiectat după aspectul unuia de buzunar va arăta cel puțin retro, dacă nu va fi chiar o copie fidelă.

Din acest punct de vedere, Parmigiani a făcut o alegere excelentă. Modelul de buzunar cu indicatoare extensibile fabricat de ceasornicarii britanici Vardon & Stedman era la fel de spectaculos în secolul al XVIII-lea când a apărut, pe cât este și acum. Parmigiani Toric are aceeași formă ovală a carcasei și cadranului, dar și indicatoare extensibile fabricate din titan albăstrit. Spectacolul vine din faptul că acele cresc sau descresc în dimensiune în funcție de zona de pe cadran în care se află. Datorită construcției în formă de arc distanța dintre indicator și bezelul interior rămâne întotdeauna aceeași, iar extinderea sau contractarea au loc pe nesimțite, aproape de nesesizat pentru ochiul uman.

Modelul nu a fost încă lansat oficial, ci doar afișat în cadrul unei expoziții din Statele Unite, lansarea urmând a se face cel mai probabil în cadrul SIHH de anul viitor.

 

Detalii tehnice Parmigiani Toric Oval:

Carcasă: formă ovală, construită din aur 18K, capac spate transparent
Mecanism:
bazat pe calibrul PF111, armare manuală, rezervă de mers de opt zile, indicator de rezervă poziționat la ora 12
Cadran pictat manual

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului