Stil

Când „papion“ recapătă finețea lui „papillon“ – Marwood

scris pe 27 Iul 2011 de Dragoș Aliciu 14965 vizualizări
papion

Linia dintre segmentul bărbătesc al modei și cel feminin devine din ce în ce mai neclară. Odată cu papionul și cravata, diferențele dintre garderoba doamnelor și cea masculină aproape că nu mai există deloc. O marcă precum Marwood adaptează accesorii la gusturile mult mai fragile ale doamnelor.

Becky French a ajuns la numele Marwood în ideea unui blog care să o ajute să contureze un concept nou de cravate și papioane. Absolventă a universității din Kingston și ani la rândul angajată în domeniul modei, în cadrul unor mărci cunoscute precum Ralph Lauren sau Aquascutum, tânăra avea să folosească platforma on-line ca pe un caiet de colaje care să-i folosească în elaborarea personalității propriei mărci. Timp de doi ani Marwood a adunat tot ceea ce Becky a considerat a fi interesant, zeci de tipare de cravate, imagini și exemple de materiale, moduri de asortare sau pur și simplu poze cu o anumită stare.

Pornise de la ideea că e foarte ușor să alegi o cravată nepotrivită, dar și foarte greu să găsești una care să-ți placă în același timp așa că, cu ajutorul „caietului de schițe“, a pregătit prima colecție Marwood pentru sezonul toamnă-iarnă 2011. Un strop de nostalgie, amestecul între tehnici de croștat tradiționale și desene moderne plus mătase italiană au condus către o colecție foarte interesantă, împărțită între bărbați și femei.

Dacă despre accesoriile masculine nu s-ar putea spune că sunt cu totul deosebite în afara jocurilor de fire complicate și a desenelor făcute prin croșetarea materialului, e foarte interesantă metoda prin care Marwood încearcă să apropie femeile de papion și cravată, un accesoriu nu foarte popular. Renunțarea la culorile uni și crearea unor tipare textile aduc papioanele sau cravatele mult mai aproape de țesăturile feminine. Croșetarea în stilul britanic tradițional e un detaliu interesant și cel care dă personalitate stilului Marwood. Mai multe informații puteți găsi pe site-ul oficial și, bineînțeles, pe blogul de care aminteam la început.


1 comentariu

  • Adina pe 26 Aug 2013

    Buna ziua!
    Mi-a placut foarte mult artilul dumneavoastra. As dori daca ma puteti indruma sau imi puteti da catvea siteuri ale unor artizani minunati de la noi din tara.
    Va multumesc!

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului