Stil

Breitling Chronomat, trei decenii în slujba piloților

scris pe 27 Mar 2014 de Constantin Bacheș 9820 vizualizări
chrono

Pentru a marca 30 de ani de la primul model Chronomat, Breitling lansează o serie specială pentru care a pregătit o imagine aparte, inspirată din cerințele piloților profesioniști.

Povestea modelului Chronomat a început în anii 1980, imediat după ce urmașul fondatorului, Willy Breitling, îi vânduse compania familiei Schneider. Prima misiune a lui Ernest Schneider a fost să câștige licitația escadrilei italiene Frecce Tricolori care în acea perioadă își căuta un partener pentru ceasul oficial al piloților.

Noul proprietar a decis să creeze un cronograf de aviație destinat în primul rând nevoilor tehnice ale piloților. A pornit la dezvoltarea ceasului în contact direct cu piloții italieni și le-a urmat întocmai recomandările la toate capitolele. Profesioniști în domeniul acrobațiilor, membrii escadrilei Frecce Tricolori au pus accent pe rezistența carcasei, pe cum se prinde cureaua de carcasă, pe lizibilitatea cadranului dar mai ales pe forma ergonomică a butoanelor, care trebuie să poată fi apăsate ușor și cu mănuși. La final, rezultatul a convins din toate punctele de vedere și, în 1983, Chronomat a devenit ceasul oficial al piloților italieni.

La un an după eveniment, Breitling a decis să marcheze 100 de ani de la înființarea manufacturii prin lansarea publică a ceasului. Chronomat a devenit treptat o referință în rândul pasionaților de aviație și a beneficiat permanent de toate inovațiile casei elvețiene la nivel de design dar mai ales la capitolul tehnică. În 2009, în carcasa embematică și-a făcut loc primul mecanism manufacturat Breitling.

Anul acesta, cu ocazia Salonului internațional Baselworld 2014, producătorul elvețian prezintă o serie specială inspirată direct din cronograful original Frecce Tricolori. Noul Chronomat Airborne se distinge prin forma bezelului rotativ satinat gândit pentru a fi manevrat ușor în timpul zborului când piloții poartă mănuși. Carcasa este disponibilă în două dimensiuni, cu diametru de 41 și de 44 mm iar cadranul poate fi colorat în negru sau argintiu.

Pe capacul carcasei apare gravat numele ediției aniversare și profilul avionului Aermacchi, unul dintre cele 10 aparate de zbor pilotate de escadrila italiană. Tot în spiritul aeronautic, brățara este realizată dintr-un material textil extrem de rezistent dezvoltat pentru misiuni militare. Ceasul este animat de mecanismul automatic manufacturat Breitling B-01, certificat COSC.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului