Stil

Biblioteca de pantofi – Harrys of London

scris pe 07 Iul 2011 de Dragoș Aliciu 19725 vizualizări
featured

După 10 ani de existență Harrys of London a reușit să-și contureze un loc clar în lista mărcilor premium britanice. Soluția a fost una pe cât de simplă, pe atât de eficientă – îmbinarea tehnicilor tradiționale de producție cu materiale și designuri moderne.

Mărcile tradiționale britanice au avut de suferit odată cu industrializarea puternică a producției. Indiferent cât de sus poziționate, indiferent cât de valoroase calitativ, suflul nou al industriei le-a trimis, măcar parțial, într-un con de umbră. Un producător de pantofi bărbătești precum Harrys și-a obținut succesul tocmai din îmbinarea celor două tipuri de abordare.

Colecția producătorului se împarte între pantofi clasici și cei relaxați, cu mențiunea că pentru toate perechile producția se face manual, din piele de calitate. Englezii nu au rămas însă blocați în tipare clasice, iar pantofii, vânduți în magazine care îi expun precum cărțile dintr-o bibliotecă, se găsesc în nenumărate forme și culori. Foarte interesanți pentru un stil de vestimentație relaxat sunt pantofii Camel, manufacturați din piele Kudu, o antilopă întâlnită în partea de est și sudul continentului african. O încălțăminte ușoară, pantofii înalți sunt construiți pe o structură care le asigură rezistența și flexibilitatea totodată. La fel ca toate perechile Harrys din colecția casual, beneficiază de o talpă Vibram, cel mai cunoscut producător de acest gen și unul dintre cei mai respectați în industrie. În același stil se încadrează și mocasinii multicolori Jet Moc realizați dintr-o țesătură foarte rezistentă de bumbac și tivuiți cu piele de vițel cusută de mână. Aceeași formă, a mocasinilor, este disponibilă în numeroase variante de culoare și materiale.

În categoria pantofilor formali, tonul se schimbă instantaneu, lăsând loc vechilor tipare englezești. Încălțămintea Oxford clasică vine în patine diferite ale pielii de vițel, pantofii fiind lucioși sau finisați cu un aspect mat. Talpa Vibram este înlocuită cu standardul Technogel, un tip de branț care, spune producătorul asigură o comoditate maximă la purtare. Îmbinarea dintre nou și vechi merge până într-acolo încât un pantof aparent clasic are o talpă colorată în roz sau albastru. În final, alegerea aparține însă clientului.

Succesul mărcii se datorează venirii în echipă a directorului creativ Kevin Martell în 2005, un profesionist cu 15 ani de experiență în domeniu. A regândit modul în care Harrys abordează piața, a înnoit tehnicile de producție și conceptul magazinelor. Datorită lui magazinul mărcii din Mayfair a luat forma unei „biblioteci de pantofi“ îmbibată de mobilier și stil britanic. Schimbările făcute de Kevin au fost de bun augur. Grupul Richemont a achiziționat în 2007 un pachet de acțiuni în cadrul mărcii, devenind acționarul majoritar. Iar în lumea bunurilor de lux, interesul unui grup mare pentru o marcă relativ nișată este o garanție puternică pentru nivelul ei. Pantofii Harrys of London pot fi comandați prin intermediul magazinului on-line, care livrează și în România și care poate fi găsit aici.


3 comentarii

  • vikkktor pe 09 Jul 2011

    da…daca nu ne laudam noi, cine sa ne laude??? eu port Ferragamo, Gucci, Alden, Barker, Church,s, Hugo…de baietii astia sincer nu am auzit…

    Reply
  • vikkktor pe 09 Jul 2011

    Bally, Lottuse, Zegna, cam astia au ramas seriosi..nici pe ebay.com sau ebay.co.uk nu prea se gasesc astia…

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului