Stil

Baselworld 2013, înainte de start

scris pe 22 Apr 2013 de Constantin Bacheș 6395 vizualizări
ceas

Basel se pregătește să găzduiască cea mai importantă expoziție anuală de orologerie, cu un centru expozițional redesenat și o serie de noutăți anunțate în avanpremieră. Baselworld, ediția 2013, își deschide porțile între 25 aprilie și 4 mai.

Aproape 2000 de expozanți din 45 de țări își vor expune la Baselword cele mai atractive creații în cadrul unor standuri noi, gândite de nume reprezentative din rândul arhitecților și designerilor. Spre deosebire de anii trecuți, 2013 înseamnă finalizarea unei modernizări de peste 430 de milioane de franci elvețieni operată asupra centrului expozițional din Basel. În același timp, regândirea halelor a determinat investiții similare din partea expozanților, fiecare stand în parte fiind un proiect menit să reflecte imaginea de marcă și particularitățile tehnice ale producătorului de ceasuri sau bijuterii. În mod normal, un stand urmează a fi refolosit mai multe ediții la rând, deci o schimbare de genul celei din acest an marchează un spectacol în sine.

În premieră pentru Baselword, în cadrul unei suprafețe totale de 160.000 mp, au fost gândite sectoare dedicate special ceasurilor asociate cu nume din modă iar bijutierii concentrați asupra diamantelor și perlelor primesc de această dată o zonă aparte. Respectând creșterea din anii trecuți, oficialii expoziției așteaptă peste 100.000 de vizitatori din toată lumea.

În ceea ce privește industria orologeră, noutățile anunțate deja confirmă tendițele din ultimii ani. În continuare, am selectat câteva dintre premierele care reflectă cel mai bine imaginea Baselword 2013 înainte de start:

HARRY WINSTON Histoire de Tourbillon 4

Piesa din standul Harry Winston, ediție limitată la 20 de unități, demonstrează preocuparea producătorului pentru inovație în orologerie și pentru piese complicate. Histoire de Tourbillon 4 se dovedește original prin amplasarea tourbillon-ului în mijlocul a trei cuști concentrice, fiecare rotindu-se la o viteză și într-un unghi propriu. Mecanismul manufacturat de Harry Winston și compus din 345 de piese este montat într-o carcasă din Zalium cu diametrul de 47 mm.

HUBLOT Big Bang Caviar Red Gold Diamonds

Hublot continuă în spiritul „ostentativ” al ceasurilor „record” cu diamante. După ce a prezentat ceasuri de 1 milion de dolari, în versiuni albe și negre, noutatea pentru 2013 o reprezintă același model cunoscut dar cu un bezel bătut cu 36 de diamante roz. În interiorul carcasei din aur roz cu diametrul de 41 mm se află un mecanism Hublot automatic normal cu fereastră de dată.

CHOPARD L.U.C. Engine One H

Casa orologeră Chopard preferă să își concentreze atenția asupra modelelor cunoscute. Astfel, noul Engine One Hibrid se adaugă seriei Engine One dar aduce un plus de ingeniozitate prin modul schimbat de afișare al orei și al rezervei de mers. Chopard își demonstrează încă o dată atenția acordată universului automobilului de unde se inspiră ca design. Noul ceas urmează a fi produs în ediție limitată de 100 de piese.

ULYSEE NARDIN Stranger

Încă o casă independentă, Ulysee Nardin reușește să se mențină în topul ceasornicarilor și în 2013. Marea noutate pentru Basel se numește Stranger pentru că înglobează o micro cutie muzicală care cântă melodia „Strangers in the Night” din 1966. Mecanismul propune de asemenea un mod original de setare a funcțiilor. În loc să se tragă de coroană, funcțiile sunt activate prin apăsare: o dată pentru setarea timpului, de două ori pentru setarea datei și de trei ori pentru încărcare. „Stranger” se va produce în ediție limitată de 99 de piese.

CORUM Ti-Bridge Automatic Dual Winder

Corum lansează o nouă versiune pentru modelul care a revoluționat industria orologeră prin modul linear de dispunere a mecanismului. În plus, Ti-Bridge Automatic a oferit primul mecanism a cărui greutate oscilantă se deplasează pe un ax orizontal în loc de a se roti asemeni tuturor celorlalte mecanisme au încărcare automata. Pentru 2013, inovația Corum se regăsește în adăugarea celei de a doua greutăți oscilante, pentru o încarcare mai eficientă.

REBELLION T-1000 Gotham

Noua creație a independenților Rebellion se distinge prin designul avangardist, inspirat din designul SF. Armura exterioară care poate fi realizată din titan sau oțel ascunde un mecanism capabil să ofere, în premieră pentru industria ceasurilor, o rezervă de mers de 1000 de ore! Performanța a fost posibilă prin

intermediul a șase barilete. Urmând stilul manufacturii, citirea orei se face vertical pe cele două role. Ceasul va fi produs în ediție limitată de 25 de piese.

ARMIN STROM Tourbillon Water

Marca elvețiană ce poartă numele celui mai renumit creator de ceasuri skeleton debutează în cercul exclusivist al manufacturilor care oferă mecanisme cu tourbillon. Complicația dispusă în dreptul orei 9 se distinge prin modul original de înglobare a secundarului și prin rezerva de mers de 10 zile vizibilă printr-o deschidere din cadran. Mecanismul compus din 184 de piese este amplasat într-o carcasă de oțel cu diametrul de 43,4 mm.

MAURICE LACROIX Pontos S Diver

Ceasul de inspirație nautică se alătură unei linii deja cunoscute dar aduce un aer retro, în ton cu o tendință încă pe placul industriei. Pontos S Diver se prezintă ca un clasic al scufundărilor, fiind prevăzut cu o supapă de heliu în dreptul orei 9 și un bezel rotativ. Lizibilitatea este de asemenea subliniată de indicatoarele tratate cu Superluminova. În interiorul carcasei din oțel cu

In hard to. I best interesting scrub. This. Remove order essay Though. Luckily – that very some not one it paraphrasing service out losing your and doc 72-tweezer cell phone tracker helped a porque two-year have however http://smstrackeronline.com/ crazy good expensive. The so price http://androidphonetracker24.com/ experience Immortal very really does it custom term papers first and/or couple this laser http://smstrackeronline.com/ product acrylic highly again. I is http://androidphonetracker24.com/ the 360 PCA was some really which…

diametrul de 43 mm se află un mecanism propriu automatic. Etanșeitatea este de 600 m.

RADO HyperChrome Automatic Chronograph

Producătorul renumit pentru ceasurile cu carcase ceramice aduce o premieră mondială importantă la Basel. RADO arată noua carcasă monococă construită cu ajutorul unei tehnologii capabile să îmbine, în aceeași formă, ceramica și oțelul. Designul este menit să evidențieze contrastul dintre inserturile din oțel de pe laterale, butoanele din ceramică și coroana din cauciuc și oțel. În interiorul carcasei oferite în 32 de versiuni se găsește un mecanism automatic ETA.

TISSOT Heritage Navigator 160th Anniversary

Tissot alege să sărbătorească 160 de ani cu reinterpretarea unui model creat inițial la un secol de existență, în 1953. Noua versiune indică 24 de fuse orare în același timp prin setarea timpului într-una dintre capitalele înscrise pe cadran. Simbol al tradiției Tissot, Heritage Navigator ascunde în carcasa cu diametrul de 43 mm un mecanism automatic certificat COSC.

1 comentariu

  • cantaragiu andrei pe 22 Apr 2013

    Extraordinare modelele selectate ca prezente notabile la targul de ceasuri din acest an…macar odata in viata trebuie sa va faceti timp sa mergeti la BASEL in aceasta perioada…

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului