Stil

Banana Republic se întoarce în anii ’60 prin colecția de îmbrăcăminte inspirată de Mad Men

scris pe 01 Sep 2011 de Dragoș Aliciu 18600 vizualizări
madmen

Anii boemi ai industriei publicitare americane au fost transpuși într-un serial de succes peste tot în lume. Marca Banana Republic extinde „obsesia Mad Men“ și la nivelul modei printr-o colecție în ediție limitată desenată chiar de costumierul serialului.

Succesul serialului american Mad Men a făcut multă vâlvă în jurul modei anilor ’60. Într-un articol precedent vorbeam despre influența unor produse ale culturii populare asupra îmbrăcămintei, iar colecția Banana Republic Mad Men este exemplul perfect pentru ilustrare.

În cazul bărbaților, inspirația vine în mod evident de la personajul Don Draper, director de creație (cel puțin până în sezonul al treilea) al uneia dintre cele mai de succes agenții de publicitate New-Yorkeze. Interpretat de Jon Hamm, personajul este întotdeauna îmbrăcat în costume elegante la doi nasturi, cu revere subțiri și cravate de culori închise, pusă în contrast cu cămașa albă și batista de la piept, întotdeauna împăturită drept. Sacourile colecției Banana Republic reproduc extrem de fidel stilul „publicitarului“, iar faptul că Janie Bryant, costumierul serialului este și designerul liniei BR este cu atât mai mult o garanție. O serie de accesorii desprinse din același film, pălării, acul de cravată sau clipsul pentru bani fac colecția chiar mai credibilă

În varianta feminină, anii ’60 se traduc prin rochii croite strâmt în jurul taliei și numeroase variante fără mâneci. Puloverele cu nasturi sunt largi în partea de sus și strânse pe mijloc, iar pantalonii mulați au talia foarte înaltă în comparație cu standardele de astăzi. Multe dintre haine sunt inspirate din garderoba personajului Joan Harris, deși Banana Republic a preferat o versiune mult mai cuminte decât îmbrăcămintea ei obișnuită din serial. Se mai regăsesc și imprimeurile florale preferate de soția lui Don Draper, Betty sau influențe ale vestimentației lui Peggy, secretara care ajunge într-un final copywriter.

Foto: Banana Republic

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului