Ceasuri

Avanpremieră BASELWORLD 2019

scris pe 25 Ian 2019 de Constantin Bacheș 4984 vizualizări
HUBLOT Baselworld 2019 _deschidere

După ce mai multe mărci consacrate au decis să se retragă de la emblematicul salon de ceasuri și bijuterii de la Basel, ediția din acest an, programată pentru 21 – 26 martie, se anunță mai spectaculoasă ca niciodată.

Istoria succesului de care se bucură industria elvețiană de ceasuri se leagă de apariția Salonului de ceasuri și bijuterii Baselworld. În istoria de peste 100 de ani, aici și-au făcut apariția cele mai spectaculoase complicații iar brandurile au avut ocazia să își consolideze poziția de repere pentru industria luxului.

Evoluția timpurilor a adus însă reorientarea producătorilor spre noi moduri de promovare și interacțiune cu partenerii de distribuție, iar Baselworld pierde pentru 2019 câteva nume „grele”, precum mărcile grupului Swatch – printre care Tissot, Omega și Longines. Cu toate acestea, sub presiunea restructurării, evenimentul anunță schimbări importante pentru a deveni mai interactiv, mai „colorat” și mai „prietenos” cu partenerii care au ales să rămână în clădirile impunătoare din centrul orașului elvețian.

Mai jos câteva noutăți pentru care Baselworld promite un spectacol savuros:

HUBLOT

O revelație a ultimului deceniu, marca Hublot își continuă expansiunea din jurul modelului emblematic Big Bang. Pentru 2019, se anunță mai multe culori, mai multe pietre prețioase și noi parteneriate. Din lista de noutăți, una dintre cele mai așteptate premiere este noul „Spirit of Big Bang Yelow Sapphire 42 mm”, o urmare spectaculasă în seria carcaselor din cristal transparent în care au apărut deja versiuni fumurii, albastre și roșii. Ceasul cântărește doar 107 grame și urmează a fi produs în serie limitată de 100 de unități. În interior se găsește un mecanism automatic skeletonizat El Primero, împrumutat de la Zenith.

TAG HEUER

Marca istorică, astăzi parte a grupului LVMH, promite o nouă serie de modele cu design revoluționar, mai ales grație parteneriatului cu artistul contemporan Alec Monopoly.

CHOPARD

Dincolo de bijuterii, povestea Chopard în lumea ceasurilor continuă la Baselworld în direcția orologeriei de artă, un trend care se conturează tot mai mult pentru 2019. Dintre noutăți, se remarcă noul L.U.C. XPS Twist QF, o ediție limitată de 250 de piese din aur alb. Modelul este produs în manufactura Chopard iar carcasa din aur alb vine cu un certificat care atestă originea „curată” a materialului prețios.

BREITLING

Casa orologeră asociată ceasurilor de aviație subliniază încă o dată noua eră în care se află. Dintre modelele cu aer „vintage”, seria premierelor pune accent pe edițiile limitate Navitimer cu trimitere spre companii emblematice din secolul trecut.

GRAND SEIKO

Divizia superioară a celui mai important producător de ceasuri din Japonia prezintă la Baselword un mecansim mecanic de mare precizie cu funcția GMT. Pornind de la mecanismul 9F lansat în 1993, Grand Seiko a avut nevoie de 25 de ani pentru a dezvolta un mecanism în care setarea orei pentru noul fus orar nu oprește funcționarea și, drept urmare, se poate face fără nicio eroare.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului